≫ 

Gejeve je mamio u stan, pa ih masakrirao: Serijski ubica umro od krvarenja ležeći u ćeliji

Jedan od najpoznatijih britanskih serijskih ubica ubio je najmanje 15 gej muškaraca, od kojih je većina bila beskućnika, u svom domu na Maksvel Hilu u Londonu

  • 0
Dennis Nilsen, britanski serijski ubica Foto: Guliver/Harry Dempster/Daily Express/Hulton Archive/Getty Images

Zloglasni serijski ubica Denis Nilsen proveo je poslednji dan života ležeći u svojoj ćeliji, dok je trpeo nesnosne bolove od unutrašnjeg krvarenja.

Nilsen (72), koji je poznat kao ubica iz Maksvel Hila, umro je prošlog maja 34 godine nakon što je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistava tokom 70-tih i 80-tih godina.

Jedan od najpoznatijih britanskih serijskih ubica ubio je najmanje 15 gej muškaraca, od kojih je većina bila beskućnika, u svom domu na Maksvel Hilu u Londonu.

Na saslušanju u sudu otkriveno je kako je Nilsen izolovao sebe od zatvorenika i osoblja, ali da je sa druge strane bio dobar zatvorenik, i pored toga što je redovno odbijao zdravstvene usluge.

Mrtvozornik je rekao kako je Nilsen poslednje sate proveo u zatvoru u "mučnom bolu" i ležeći u svojoj prljavštini dok je pretrpeo slomljenu aneurizmu trbušne aorte.

- Denis Nilsen umro je iz prirodnih razloga - rečeno je na suđenju.

Nilsen je osuđen na doživotnu robiju 1983. godine. U svom stanu u Masvel Hilu, u okolini Londona, ubio je i raskomadao više svojih žrtava, od kojih su većina bili mladi homoseksualci bez krova nad glavom. Osuđen je za ubistvo po šest tačaka optužnice i dva pokušaja ubistva.

Nilsen je rođen u Frejžerburgu u Aberdinširu (Škotska), a preminuo je u zatvoru "Ful Saton", u blizini Jorka. Uhašen je kada je imao 37 godina, nakon što su ljudski ostaci nađeni u zapušenoj kanalizacionoj cevi u njegovoj kući. Prethodno su se on i drugi stanari žalili na smrad.

Na suđenju u Centralnom krivičnom sudu u Londonu otkriveno je da su ostaci tri tela nađeni u njegovoj kući, a još osam tela nađeno je na prethodnoj adresi u Aveniji Melrouz, na severozapadu Londona.

Žrtve je upoznavao u pabu, odakle ih je vodio u stan na piće. Neki su bili beskućnici, neki homoseksualci, a neki su se bavili prostitucijom.

Nekoliko žrtava je zadavio kravatom, a njihova tela je sakrivao ispod podnih dasaka ili ih je tranžirao i bacao u WC-šolju. Često je danima držao tela u kući pre nego što bi ih iskasapio.

Priznao je ubistva najmanje 15 ljudi, a osuđen je za ubistvo šestorice. Nilsen je 11 godina služio u vojsci, a deo tog vremena proveo je u intendantskoj službi, gde je i naučio da tranžira meso.

Video: Rio i Eduardo su dva strastvena gej pingvina koji koji su najbolji očevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA