≫ 

Britanska ambasada još ne može da potvrdi da su svi preminuli iz kamiona smrti Kinezi

"Global Tajms" je pozvao Britaniju i druge evropske države da prihvate neku odgovornost za smrt 39 osoba

  • 1
Kamion Eseks mrtva tela Engleska Foto: Tanjug/AP

Kineska ambasada u Londonu saopštila je da britanska policija još ne može da potvrdi da su 39 osoba, koje su mrtve pronađene u zadnjem delu kamiona, nedaleko od Londona, bile kineski državljani.

Mediji su ranije preneli da je britanska policija saopštila, a Peking potvrdio, da su 31 muškarac i osam žena bili kineski državljani.

Kineska ambasada u Londonu objavila je na svom sajtu da je poslala tim u Eseks, koji se sastao sa lokalnom policijom.

- Britanska policija rekla je da proverava identitet preminulih, i da je trenutno nije u mogućnosti da sa sigurnošću kaže da su oni kineski državljani - navodi ambasada.

U međuvremenu, "Global Tajms", koji objavljuje službeni list kineske Komunističke partije "Narodni dnevnik", pozvao je Britaniju i druge evropske države da prihvate neku odgovornost za smrt 39 osoba.

Kamion Eseks mrtvi Printskrin: AP

List ocenjuje da je trenutno nemoguće reći kolika je odgovornost žrtava za tragediju, ali napominje da se tako "ozbiljna humanitarna katastrofa dogodila pred očima Britanaca i Evropljana", prenosi Rojters.

- Jasno je da Britanija i relevantne evropske zemlje nisu ispunile svoju odgovornost da zaštite ove ljude od takve smrti - navodi list i dodaje da čak i ako se utvrdi da su oni prokrijumčareni u zemlju, njihova smrt nije njihova krivica.

List ocenjuje da izgleda da Britanija nije naučila lekciju iz incidenta u Doveru pre 20 godina, kada je u hladnjači nađeno 58 mrtvih migranata iz Kine.

- Zamislite koliko bi temeljne mere evropske zemlje preduzele da je više desetina Evropljana kolektivno i tragično ubijeno na neki način - navodi list.

Video: Kamere snimile prolazak kamiona smrti

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    25. oktobar 2019 | 09:22

    TRGOVINA LJUDIMA I LJUDSKIM ORGANIMA POSTAJE UNOSNIJI POSAO OD TRGOVINE NARKOTICIMA !!!! KO STOJI IZA OVE MAFIJE I MONSTRUOZNIH POSLOVA ???????!!!!???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA