Dečak pomogao pri spasavanju majke koja je pala u provaliju: "Treba mu dati medalju"

Majka je u jednom trenutku pala u provaliju. Njen sin je uspeo da se spusti do nje i pomoću mobilnog telefona je pozvao pomoć

  • 1
Spasavanje dečak majka Printscreen/Facebook/Oban Mountain Rescue Team

Desetogodišnji dečak koji je pomogao vlastima pri spasavanju majke koja je pala u provaliju tokom planinarenja u Škotskoj zaslužuje medalju, rekli su spasioci.

Spasilačka služba planine Oban pohvaila je postupke dečaka koji je nakon ozbiljnog pada njegove majke uspeo da dođe do nje i pazi na nju sve dok nije stigla pomoć.

Dečak, njegovi roditelji i još dvoje dece u dobi od pet i devet godina pogrešno su skrenuli dok su se u ponedeljak spuštali sa planine visoke oko 1.000 metara i završili su na vrlo strmom terenu, piše "Gardijan".

Majka je u jednom trenutku pala u provaliju. Njen sin je uspeo da se spusti do nje i pomoću mobilnog telefona je pozvao pomoć.

Spasilačka služba planine Oban pohvalila je malenog heroja na svojoj Fejsbuk stranici.

- Dečak je sve vreme razgovarao sa svojom majkom, uveravajući je da pomoć stiže i pokušavajućši da je održi svesnom. Trebalo nam je oko 30 minuta da se popnemo na mesto nesreće i postavimo osnovni sigurnosni sistem. Sve vreme je momak razgovarao sa svojom mamom - napisala je spasilačka služba.

Spasioci su dečakovu majku helikopterom prevezli u bolnicu u Glazgovu. Lekari kažu da se dobro oporavlja.

- Ovaj hrabri dečak trebalo bi da dobije medalju ili nagradu za to što je učinio. Bilo je teško doći do majke i paziti na nju, razgovarati sa policijom i ostati staložen. Bio je neverovatan - poručili su iz spasilačke službe.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA