• 2

Kineski mediji besni zbog tragedije u Britaniji: "Zamislite da su u hladnjači bili Evropljani"

Kineska ambasada u Londonu objavila je na svom sajtu da je poslala tim u Eseks, gde je kamion s telima pronađen, koji se sastao sa lokalnom policijom

  • 2

Kineska ambasada u Londonu saopštila je da britanska policija još ne može da potvrdi da su 39 osoba, pronađenih u zadnjem delu kamiona, bili kineski državljani.

Mediji su ranije preneli da je britanska policija saopštila, a Peking potvrdio, da su 31 muškarac i osam žena bili kineski državljani.

Kineska ambasada u Londonu objavila je na svom sajtu da je poslala tim u Eseks, gde je kamion s telima pronađen, koji se sastao sa lokalnom policijom.

- Britanska policija rekla je da proverava identitet preminulih, i da je trenutno nije u mogućnosti da sa sigurnošću kaže da su oni kineski državljani - navodi ambasada.

U međuvremenu, "Global Tajms", koji objavljuje službeni list kineske Komunističke partije "Narodni dnevnik", pozvao je Britaniju i druge evropske države da prihvate neku odgovornost za smrt 39 osoba.

List ocenjuje da je trenutno nemoguće reći kolika je odgovornost žrtava za tragediju, ali napominje da se tako "ozbiljna humanitarna katastrofa dogodila pred očima Britanaca i Evropljana", prenosi Rojters.

- Jasno je da Britanija i relevantne evropske zemlje nisu ispunile svoju odgovornost da zaštite ove ljude od takve smrti - navodi list i dodaje da čak i ako se utvrdi da su oni prokrijumčareni u zemlju, njihova smrt nije njihova krivica.

List ocenjuje da izgleda da Britanija nije naučila lekciju iz incidenta u Doveru pre 20 godina, kada je u hladnjači nadjeno 58 mrtvih migranata iz Kine.

- Zamislite koliko bi temeljne mere evropske zemlje preduzele da je više desetina Evropljana kolektivno i tragično ubijeno na neki način - navodi list.

Video: Britanska policija pronašla 39 tela u prikolici kamiona

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • DARKO 100%

    Vozac tajnu krije o odgovornosti

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima