Podignuta optužnica protiv vozača kamiona smrti: Morisa Robinsona terete za ove 3 stvari

U hladnjači mladića iz Severne Irske pronađeno je 39 beživotnih tela

  • 5
Mo Robinson, vozač kamiona smrti Foto: Facebook/Mo Robinson/Tanjug/AP

Britanska policija saopštila je danas da je podigla optužnicu protiv Morisa Robinsona, 25-godišnjeg vozača kamiona, koji je uhapšen nakon što je ranije ove nedelje pronađeno 39 tela u zadnjem delu hladnjače.

Robinson će se u ponedeljak pojaviti pred Prekršajnim sudom u Čelmsfordu zbog optužbe za 39 ubistava, zaveru za trgovinu ljudima, te zaveru za pomaganje nezakonite imigracije i za pranje novca.

Podsetimo, britanska policija pronašla je hladnjaču sa 39 beživotnih tela i povodom ovog slučaja uhapsila četvoro ljudi, među kojima je i bračni par Džoana (38) i Tomas (38) Majer s obzirom na to da se 39 ljudi prevozilo njihovim kamionom.

Kamion Eseks mrtva tela Engleska Foto: Tanjug/AP

Majerovi su rekli britanskim medijima da su još pre 13 meseci prodali kamion za koji je ranije utvrđeno da je registrovan u bugarskom gradu Varni 2017. godine.

Kako oni kažu, kamion je prodat kompaniji u Severnoj Irskoj, koja se, inače, nalazi nedaleko od kuće vozača kamiona smrti Robinsona (25).

Kako su mediji najpre preneli, svih 39 žrtava kineske je nacionalnosti. Ipak, postoje sumnje da se među preminulima nalazi i više državljana Vijetnama.

Video: Britanska policija pronašla 39 tela u prikolici kamiona

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    26. oktobar 2019 | 22:52

    Прекршајни судија за толико мртвих људи???? Шта би било да су мртви били енглези уместо Кинеза овог возача би већ осудили и извршили погубљење над њим

  • Sibin

    26. oktobar 2019 | 23:49

    Auuuu, ugasio ga je nacisto!

  • Тодорић

    27. oktobar 2019 | 05:46

    Ово је болесно! Прво јављају да је младић пријавио мртве,и да се онесвестио када их је нашао,затим га оптужују за масовно убиство...након што је обавестио полицију шта је нашао у камиону...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA