• 22

Sprema se osveta posle smrti Al Bagdadija? Pojavio se snimak onog što je ostalo od njegove kuće

Kako u snimku navodi sirijski aktivista Ali Al-Ejsa, reč je oselu lokaciji na kojoj su komandosi koalicije sproveli operaciju u selu Bariša.

  • 22

Lider Islamske države Abu Bakr al-Bagdadi ubijen je u operaciji u Idlibu tokom protekle noći. Kako su već preneli lokalni mediji, Al Bagdadi je ubijen nedaleko od turske granice u selu Bariša, na severozapadu zemlje. Pojavio se i snimak vazdušnog napada na mesto na kom je u tom trenutku bio lider Islamske države, a u međuvremenu se pojavio i snimak koji pokazuje kako izgleda "poprište" posle operacije. Vidi se da je sve uništeno. Od svega, ostala je samo gomila šuta i kamenja.

Kako u snimku navodi sirijski aktivista Ali Al-Ejsa, reč je o lokaciji na kojoj su komandosi koalicije sproveli operaciju u selu Bariša.

- Ovde je bila kuća koja je totalno uništena. Na meti operacije bila je baš ta kuća za koju se smatralo da u njoj boravi lider organizacije. Koalicija je uništila kuću pošto je operacija završena. Ona je totalno uništena. Bilo je sedam tela. Sva su transportovana na drugo mesto. Dve žene, jedno dete i muškarci. Sve je u potpunosti uništeno. Na ovom mestu su porodice živele u šatorima - objasnio je sirijski aktivista. - Pričali smo sa porodicama, oni kažu da su neki čudni ljudi došli i rekli im da se sklone, naterali su ih da sednu ispod drveća. Pošto su oni završili, helikopter je uzleteo i odveo/odneo nekog, oni ne znaju koga.

Abu Bakr al Bagdadi, lider džihadističke grupe Islamska država

Al Bagdadi, Foto: Tanjug / AP

Dom Abu Bakr al-Bagdadija, lidera Islamske države, koji je predvodio globalni džihad, potpuno je uništen, naveo je ovaj sirijski aktivista.

Treba li očekivati osvetu terorista?

Komandant Sirijskog demokratskog fronta Mazlum Abdi navodi da će posle Bagdadijeve smrti terorističke ćelije tražiti osvetu. Bivši britanski ministar odbrane Tobajas Elvud, upozorio je na moguću odmazdu posle Al-Bagdadijeve smrti, prenosi Daily star.

Kako je naveo, "Njegovo uklanjanje, kao arhitekte kalifata, biće pozdravljeno, ali on se držao 'ispod radara', nije gajio kult jedne osobe, poput Bin Ladena", smatra Elvud.

- ISIS su sledbenici koji se bore za ideologiju, tu je sve u organizaciji, ne vrti se oko samo jednog čoveka. ISIS će se pregrupisati, očekujem represalije - naveo je Elvud.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mihajlo

    Amerikanci su ovoga Soma i stvorili isto kao i Bin Ladena , pa kad im više ne treba eliminišu ih.

  • CRNI

    Prvo Al kaida odigrala svoju ulogu pa onda uništena. Po istome scenariju stvoren pa uništen ISIS.Koje li će ime kumovi kauboji i lupezi lordovi dati trećem djetetu?

  • Micko

    Zar je bilo potrebe da se posle operacije u kojem je poginuo i cak potvrdjena njegova DNK,da se mjesto bombarduje cijelih sat ipo vremena i da se sravni sa zemljom???? Da ne bi ostao neki dokaz mozda o tome s kim je saradjivao?? Mogli su ga i zivog uhvatiti ali ocigledno bi im njegove informacije bile suvisne)))

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima