• 0

Libanci formirali ljudski lanac po putevima zemlje u znak podrške antivladinim protestima

Protesti su počeli pre 11 dana zbog najavljenih ekonomskih reformi vlade, a učesnici zahtevaju promenu vlade i političkog sistema u zemlji, prenosi AP

  • 0

Hiljade građana Libana formiralo je danas ljudski lanac duž autoputeva i obalskih puteva koji povezuju Bejrut sa ostalim gradovima te zemlje, kako bi dali podršku antivladinim protestima.

Učesnici protesta držali su se za ruke uz glavni most koji povezuje Bejrut sa severom i jugom zemlje, a u planu je da na taj način formiraju živi lanac dugačak čak 171 kilometar, koliki je razmak između južne i severne obale, prenosi Rojters.

Lebanon, Liban, ljucki lanac

Foto: Tanjug/AP

Protesti su počeli pre 11 dana zbog najavljenih ekonomskih reformi vlade, a učesnici zahtevaju promenu vlade i političkog sistema u zemlji, prenosi AP.

Lebanon, Liban, ljucki lanac

Foto: Tanjug/AP

Jedna od organizatora protesta, profesorka istorije Džuli Tego Baou Nasif rekla je da će u akciji pomagati i motociklisti, kako bi otklonili eventualne zastoje pri formuiranju lanca.

Lebanon, Liban, ljucki lanac

Foto: Tanjug/AP

- Cilj ovog ljudskog lanca je da se prikaže slika Libana, koji od juga do severa odbacuje bilo kakvu sektašku pripadnost. Danas nemamo političke zahteve, samo želimo da pošaljemo poruku jednostavnim držanjem za ruke pod zastavom Libana - rekla je ona, prenosi Gardijan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima