• 8

Pentagon objavio video akcije u kojoj je ubijen Al Bagdadi

Objavljen je crno-beli video snimak na kom se navodno vidi kako američke snage opkoljavaju Bagdadijevo imanje

  • 8

Američko Ministarstvo odbrane objavilo je video snimak akcije američkih specijalnih snaga u kojoj je ubijen Abu Bakr al-Bagdadi, lider terorističke Islamske države, kao dodatak fotografijama i drugim detaljima misije.

General Frenk Mekenzi, šef Centralne komande opisao je operaciju na pres konferenciji održanoj u sredu u Pentagonu, uz crno-beli video snimak na kom se navodno vidi kako američke snage opkoljavaju Bagdadijevo imanje. On je tom prilikom potvrdio informaciju da je Al Bagdadi sahranjen na moru.

- Lider terorista je "priveden pravdi" posle "intenzivnog napora među agencijama" - rekao je Mekenzi, dodajući - Razvili smo plan da ga ili zarobimo ili ubijemo  i počeli da pripremamo tim za specijalne operacije za takvu misiju, ubrzo pošto smo otkrili lokaciju na kojoj se krije.

Podsetimo, lider takozvane Islamske države Abu Bakr Al Bagdadi ubijen je u raciji koju je u subotu izvela američka vojska na severozapadu Sirije, prema informacijama visokog zvaničnika američke odbrane.

Kurdski špijun u Siriji ukrao je donji veš lidera Islamske države Abu Bakra al Bagdadija kako bi se dobio uzorak njegove DNK, što je pomoglo u vođenju američkih snaga do prave lokacije, tvrde kurdski zvaničnici. Kurdski zvaničnici koji vode Sirijske demokratske snage (SDF) opisali su kako su mesecima pratili neuhvatljivog Bagdadija sa jednog kraja Sirije do drugog, što je dovelo do operacije proteklog vikenda, kada je ubijen jedan od najtraženijih terorista na svetu.

(Telegraf.rs / Izvor: Russia today)

Komentari

  • Milan

    Evo kako se ameri oduzuju svojim saveznicima...

  • Ja...RS

    Citavu planetu pretrazili i na kraju ga nasli kod kuce isto kao i bin Ladena 😂😂

  • Miki

    Da, da, isto kao i sa Bin Ladenom...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima