• 10

Otac na Noć veštica smislio horor plan da se reši duga od 90.000 evra. Kendimen je žrtvovao sina

Dugovao je skoro 90.000 evra i imao je poteškoća da zadrži jedan posao. Zbog toga je smislio zastrašujući plan da se reši svojih dugova, a Noć veštica bila je savršena da ga sprovede u delo

  • 10

To je trebalo da bude jedna od najuzbudljivih Noći veštica u životu malog Timotija O'Brajena (8) iz Teksasa, ali se na kraju završila kobno.

Osmogodišnjak, zajedno sa svojom sestrom Elizabet (5), ocem Ronaldom, komšijom Džimom Bejtsom i njegovom decom nije mogao da dočeka da krene u omiljeno sakupljanje slatkiša, poznato kao "trick or treating" na Noć veštica.

To veče 31. oktobra 1974. godine počelo je večerom u kući komšije Bejtsa, pre nego što su se očevi složili da povedu decu u sakupljanje slatkiša.

Ronald je bio ugledni član lokalne zajednice u Dir parku u Teksasu, radio je kao optičar u gradu i bio je đakon lokalne baptističke crkve, gde je i pevao u horu. Međutim, niko u zajednici nije znao da je Ronald bio u ozbiljnim dugovima, prenosi britanski Miror.

Dugovao je skoro 90.000 evra i imao je poteškoća da zadrži jedan posao. Zbog toga je smislio zastrašujući plan da se reši svojih dugova, a Noć veštica bila je savršena da ga sprovede u delo.

Džim se složio da ih sačeka ispred svakog doma, a da Ronald sa decom ide do ulaznih vrata. Kako u jednoj kući nije bilo nikoga, deca su otrčala do drugog suseda, a samo nekoliko sekundi kasnije, O'Brajen se pridružio Džimu na pločniku, stežući pet slamki punih slatkiša u prahu.

Ronald Clark O'Bryan

Foto: Police

Rekao je komšiji kako je par bio u kući i da su mu dali slatkiše za decu. Ubrzo je počela da pada kiša, a porodice su morale da se vrate kućama.

Dok se mali Timoti penjao u krevet, molio je oca za malo slatkiša, a on mu je dao jedan od štapića koje je dobio iz kuće kada je bio sam. Čak je pomogao sinu da otvori zapečaćeni paket.

Nakon što je pojeo slatkiše, za koje je Timoti rekao da su bili gorkog ukusa, odmah se srušio u agoniji. Trčeći do kupatila, dečaku je bilo sve lošije, a sve vreme ga je držao otac.

Manje od sat vremena kasnije, dok je bio u kolima Hitne pomoći na putu do bolnice, Timoti je preminuo. Kada je policija izvršila obdukciju Timotijevog tela, službenici su otkrili da je otrovan kalijum-cijanidom. Slatki štapić koji je dečak pojeo imao je dovoljno cijanida da ubije dve odrasle osobe.

U početku je Ronald tvrdio da su mu ljudi iz prazne kuće dali slatkiše, a policija je požurila da upozori drugu decu na otrovne poslastice.

Na sreću, niko od preostale dece nije pojeo štapić, uključujući i O'Brajenovu ćerku.

Otac je rekao policiji da se ne seća iz koje kuće je su došli otrovni slatkiši, ali onda je, nakon što je bio primoran da prošeta, prepoznao dom.

Timothy O'Bryan

Foto: Privatna arhiva

Insistirao je na tome kako je video samo ruku muškarca, kao i da na kući nisu bila upaljena svetla. Policija je tada otkrila da je vlasnik kuće kontrolor vazdušnog saobraćaja i da je bio na poslu do 23 sata, što znači da nikako nije mogao da preda otrovne slatkiše.

A onda je policija saznala za Ronaldov ogroman dug, kao i da je otac uzeo polisu osiguranja u iznosu od 10.000 dolara za život svakog deteta u januaru 1974. To je uvećano za 20.000 dolara samo mesec dana pre dečakove smrti, a samo nekoliko dana pre Timotijeve smrti, O'Brajen je dodatno povećao premiju za 20.000 dolara za svako dete.

Dan nakon smrti sina, Ronald je nazvao osiguravajuće društvo radi naplate polise koja je glasila na dečaka.

Optužen je po jednoj tački za ubistvo i četiri tačke za pokušaj ubistva - i izjasnio se da nije kriv.

Tvrdio je da je njegovog sina ubio "ludi otrovnik", lokalna urbana legenda o liku koji daje otrovne bombone.

Porota ga je posle 45 minuta proglasila krivim, a samo sat vremena kasnije osudila ga je na smrt.

O'Brajen je ubrzo u zajednici dobio nadimak Kendimen. Pogubljen je smrtonosnom injekcijom 30. marta 1984. godine.

Video: Noć veštica u Americi sve bizarnija: Otac jezivom maskom i nožem pokušao danapadne sina

(A.M.)

Komentari

  • Слобо

    Зашто уопште пишете о том сатанистичко-секташко-западњачком ритуалу!? Својим писањем само га промовишете и намећете наивцима који се упецају на то, како би били "ин"!!! Србија је православна земља!

  • PRC

    Takvi su ti američki snovi.

  • BralE

    Razlog više zašto nam ne treba noć vještica...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima