≫ 

Pokrenut postupak opoziva Trampa: Kongres izglasao rezoluciju o istrazi, oglasio se predsednik SAD

Rezolucijom se definiše proces sprovođenja istrage o mogućem krivičnom delu koje je Tramp počinio u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim

  • 1
Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Predstavnički dom Kongresa izglasao je rezoluciju kojom će se formalizovati istraga o opozivu predsednika Donalda Trampa. Predsednik je nazvao ovo "najvećim lovom na veštice" i to baš na Noć veštica.

Glasanje je završeno rezultatom 232-196.

Republikanci su izrazili negodovanje povodom glasanja navodeći da se radi o predlogu zakona "sovjetskog stila" kojem nedostaje transparentnosti u postupku.

Rezolucijom se definiše proces sprovođenja istrage o mogućem krivičnom delu koje je Tramp počinio u razgovoru sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim.

U njoj se navode pravila održavanja javnih pretresa i upućivanja obavezujućih poziva za svedočenje.

Prema dokumentu, Odbor za obaveštajna pitanja Predstavničkog doma mora da preda izveštaj Odboru za pravosuđe, koji će ga koristiti kada bude odlučivao da li da preporuči podizanje optužnice za opoziv po jednom ili više osnova.

Takođe, predsednikovom pravnom timu se pruža prilika da iznese njegovu odbranu i ispituje svedoke, preneo je Glas Amerike.

Predsedavajuća Predstavničkog doma Nensi Pelosi nedeljama je ignorisala zahteve republikanaca da održi formalno glasanje o tome da li treba otvoriti istragu o opozivu.

Video: Tramp: Ja sam stabilan genije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tig

    31. oktobar 2019 | 21:41

    Tramp ostaje predsednik.I ako se cini po glasanju kongresa da ne ide u korist predsedniku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA