• 7

Devojčica umrla tokom letovanja u Turskoj od predoziranja paracetamolom?

Devojčica je kasnije preminula u svojoj hotelskoj sobi pošto je dobila lek, koji je uključivao i paracetamol

  • 7

Trogodišnja devojčica Lili Gibson preminula je pošto se razbolela u turskom odmaralištu Bodrum u avgustu prošle godine. Ona se možda otrovala paracetamolom koje joj je prepisao lekar iz ove zemlje, čulo se tokom predistražnog postupka.

Roditelji devojčice, Lisa i Kris Gibson odveli su je u najbližu bolnicu pošto joj se kože prebojila žutom bojom, što je simptom žutice, pa su joj lekari prepisali lek za obližnju apoteku. Devojčica je kasnije preminula u svojoj hotelskoj sobi pošto je dobila lek, koji je uključivao i paracetamol. Kako navode istražitelji iz Šefilda, devojčica je možda doživela fatalno oštećenje jetre pošto je otrovana "neodgovarajućom dozom".

Devojčica je provela šest sati u medicinskom centru gde je primila infuziju. Kada su je otpustili, lekari su joj prepisali tečnost za rehidrataciju, magnezijum i lek za koji britanski doktori pretpostavljaju da je turska verzija leka "Calpol".

Devojcica, noge

Foto: Profimedia

Kakva je čistoća u hotelu sa 4 zvezdice?

U aprilu ove godine, obducent je zamolio agenciju "Tomas Kuk", koja je u međuvremenu bankrotirala, da obezbedi informacije o čistoći u hotelu sa četiri zvezdice i bezbednosti hrane. Ovaj hotel je inače popularna destinacija za britanske porodice. Advokati porodice devojčice istražuju da li je devojčica mogla da oboli od bakterijske infekcije kakva je ešerihija koli, salmonela ili šigela.

Na prethodnom saslušanju, oca devojčice su upitali da li su mu date precizne informacije o dozi leka.

- Ne, dobio sam recept i rečeno mi je da odem da preuzmem lek. Otišao sam u apoteku iza ćoška i oni su mi dali lek - ispričao je otac.

Porodica i prijatelji prikupili su više od 4.000 funti za Gibsonove na stranici Gofundme.

Uzrok smrti i dalje ostaje nepoznat.

Video: Pojavio se otrovni nakit koji može izazvati razne bolesti pa čak i rak!

(Telegraf.rs / Izvor: Daily mail)

Komentari

  • plavi safir

    Strašno i tragično. Ne kažu samo koliku su joj dali dozu? Šta ako su roditelji dali previše?

  • @@@

    To je moglo da se desi bilo gde, tuznoo.....neka alergija verovatno,kod nas roditelji deci daju taj paracetamol i bez lekara

  • 🤔🤔🤔🤔

    NAŽALOST. TUGA. A I TO SE DESAVA U ZEMLJI POZNATOJ PO "JAKOJ" MEDICINI. ANĐELI NEK TE ČUVAJU DUŠO MALA .😪😪😪😪😪😪😪😪😪

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima