• 4

Ovo je Igor Rusmir, on je Srbin i najbolji policajac u australijskoj državi Viktorija

Rusmir je dobio nagradu jer je zahvaljujući njemu otkrivena i razbijena organizovana međunarodna mreža dilovanja droge fentanil

  • 4

Policajac srpskog porekla detektiv Igor Rusmir dobitnik je prestižne nagrade "Mik Miler", koja se tradicionalno dodeljuje najboljem policajcu u australijskoj državi Viktoriji, objavio je list "Ejdž" iz Melburna.

Rusmir je dobio nagradu jer je zahvaljujući njemu otkrivena i razbijena organizovana međunarodna mreža dilovanja droge fentanil.

Do sada se verovalo da ova droga, koju zdravstveni radnici nazivaju i "oružjem za masovno uništenje", nije široko rasprostranjena u Australiji.

Međutim, Rusmir je verovao drugačije, pa je pokušavao da u to ubedi svoje pretpostavljene.

On kaže da se na pocetku osećao potpuno van svog područja delovanja, prenosi RTS.

Nakon početne sumnjičavosti, Rusmir je uspeo, ne samo da ubedi svoje pretpostavljene, već i da dokaže da se ta opasna droga godinama prodavala posredstvom ilegalnih sajtova.

Epilog svega je da je jedan od dilera osuđen, a da su njegovim hapšenjem otkriveni su organizatori i nacin krijumčarenja fentanila u Australiju.

Igor Rusmir došao je u Australiju sa roditeljima i sestrom 2000. godine. Da bi pomagao porodici, odmah po dolasku počeo je da radi.

Smrtonosna droga fentanil, koja je 50 puta jaca od heroina i 100 od morfijuma, izazvala je epidemiju slucajeva fatalnog predoziranja u SAD i Kanadi.

Samo dva miligrama ove opasne supstance dovoljna su za sigurnu smrt onog ko je uzima.

Fentanil je u svetu postao poznat po tome što je usmrtila poznatog pevaca Prinsa. Ova droga postaje sve veci problem Evropi, ali i Australiji, iako se nije verovalo da je dostupna na Petom kontinentu.

Samo tokom prošle godine u Velikoj Britaniji je od konzumiranja ove droge preminulo 60 ljudi, navodi list.

Video: Beba počela da se davi, hrabri policajac je vratio u život

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Strahinja

    Dobija Rusmir redovno platu , i naravno motivacija je tuda bude najbolji . Kod nas u Srbiji se samo obećava kao biće bolje za dve godine pa za tri itd . Zato Rusmire ne vraćaj se nikada u zemlju šarenih laži i lažnih obećanja

  • Tmujo

    Rusmir ima čudno lice.

  • eee!?

    ,,,a tek da je bio pismen dokle bi dogurao ko zna!?!?

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima