• 13

Ruska pravoslavna crkva prekida dijalog sa poglavarom Grčke crkve

Ruski patrijarh Kiril tokom službe neće pomenuti ime arhiepiskopa atinskog

  • 13

Ruska pravoslavna crkva saopštila je da obustavlja ekumenski dijalog sa arhiepiskopom atinskim i sve Grčke Jeronimom Drugim, izjavio je šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije, mitropolit volokolamski Ilarion.

S tim u vezi, kako je objasnio Ilarion, ruski patrijarh Kiril tokom službe neće pomenuti ime arhiepiskopa atinskog.

Istovremeno, Ruska pravoslavna crkva nastaviće da vodi dijalog sa svim predstavnicima Grčke pravoslavne crkve koji ne priznaju „ukrajinske raskolnike“, preneo je Sputnjik.

Sabor Grčke pravoslavne crkve je 12. oktobra priznao pravo carigradskom patrijarhu Vartolomeju da odobrava autokefalnost. Sabor je, takođe, arhiepiskopu atinskom i cele Grčke Jeronimu dao pravo da "nastavi da se bavi pitanjem priznavanja crkve Ukrajine“.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • joakim

    Ovi bezboznici za vreme svoje vladavine ruzili i nistili crkvu gde god su mogli na kraju njihova religija komunizam propade a nasa crkva osta da sija jos ponosnije nego ikada.

  • Sale1971

    Sve će se crkve raspasti koje su Hrišćanske samo po imenu. Ne samo pravoslavni nego i sva kriva religija!

  • XXL

    Hahahahaha Magdalenaaaa, ti pojma nemas o vjeri. U crkvi nije Bog, al ga i ti znas. A reci mi jeli to Bog posalje cjenovnik za svijece, krstenja, sahrane???? Jeli to Bog posalje cjenovnik za svjestanje kuce, pa kad gazda kuce nema para pop i ne dodje. Jeli to Bog tako naredio????Muka mi je od popova i crkvenjaka

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima