≫ 

Premijerka Novog Zelanda u dva minuta nabrojala uspehe svoje vlade u protekle 2 godine

Znajući da nema puno vremena, premijerka brzo počinje da nabraja postignuća, a lista je zaista neverovatna

  • 2
Džasinda Ardern Printskrin: Facebook/Jacinda Ardern

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern odgovorila je na izazov svog tima i u dva minuta ispričala je šta su sve uradili u protekle dve godine.

Odgovarajući na izazov, Ardern je u nešto više od dva minuta pobrojala neke od najvećih uspeha svoje vlade, a video je odmah postao viralan.

Znajući da nema puno vremena, premijerka brzo počinje da nabraja postignuća, a lista je zaista neverovatna.

Već u prvih 30 sekundi saznajemo da je u protekle dve godine vlada Novog Zelanda otvorila 92.000 radnih mesta, izgradila više od 2.200 društvenih stanova, zasadila 140 miliona drveća, unapredila lečenje karcinoma nabavkom većeg broja aparata za radijaciju i lekova, povećala minimalnu platu, izgradila više učionica u školama za 100.000 učenika, smanjila nezaposlenost na najnižu stopu u 11 godina...

Tu se spisak ne završava. U narednih minut i po premijerka nastavlja da nabraja uspehe bez pauze.

- Zabranili smo ofšor spekulante, osnovali agenciju za lečenje karcinoma, ozbiljno se bavimo mentalnim zdravljem sa klinikama, lekarima i savetnicima za mentalno zdravlje širom zemlje, ostvarili smo najveći porast plata u 10 godina, pomogli smo jednom milionu Novozelanđana da plate račune za struju, povećali smo prihode za 384.000 porodica, povećali izdavanja za škole tako da roditelji ne moraju da daju donacije, prekidamo lanac nasilja u porodici većim izdvajanjem, učinili smo auto-puteve bezbednijim, zabranili smo upotrebu jednokratnih plastičnih kesa, započeli čišćenje reka i jezera, uveli smo program besplatnih ručkova u školama, povećali smo plate nastavnicima, medicinskim sestrama i policijskim službenicima, produžili smo plaćeno roditeljsko odsustvo, započeli smo renoviranje starih bolnica, izbavili smo 50.000 do 70.000 dece iz siromaštva, zabranili smo pušenje u automobilima sa decom, dali smo porodicama dodatnih 3.000 dolara za prvu godinu života deteta, povećali smo izdvajanja za vazdušnu hitnu pomoć - rekla je Ardern u jednom danu za dva minuta, koliko je imala vremena.

Video: Oglasila se premijerka povodom masakra: Za ovakve ljude nema mesta na svetu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ROBIN LUD 80

    5. novembar 2019 | 16:26

    A sta su nasi uradili u proteklih 20 god? NISTA ALI VELIKO NISTA.

  • Perke

    5. novembar 2019 | 17:14

    Ovi kiviji bas ozbiljno shvataju javnu sluzbu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA