• 0

Jezive tvrdnje indijskih političara: Vazduh nam je zagađen jer je Pakistan pustio otrovan gas

Nju Delhi je oborio sve rekorde kada je u pitanju zagađenost vazduha. Prvobitni osumnjičeni su poljopivreda i industrija

  • 0

Glavni grad Indije Nju Delhi oborio je apsolutno sve rekorde kada je u pitanju zagađenost vazduha. Iako političari u Indiji ovaj problem i dalje nisu uzeli za preterano ozbiljan, sada tvrde da znaju razlog takvog zagađenja. Naime, u pitanju je hemijski napad koji je počinio Pakistan.

- Postoji mogućnost da je otrovan gas pustila neka od komšijskih zemalja koja se nas plaši - rekao je političar Vinet Agarval Šarda.

Pakistan i Kina su prvi osumnjičeni, a Šarda je rekao da Indija mora ozbiljno da razmotri da li je Islamabad taj koji je pustio otrovan gas u vazduh Delhija. Takođe, optužio je Pakistan da se plaši premijera Indije Narendra Modija i naglasio da Indija nikad nije izgubila rat protiv svog nuklearno naoružanog suseda.

Šarda je kritikovao vladine zvaničnike koji su za katastrofalne ekološke uslove optužili emsisiju gasova iz fabrika i koji dolaze od poljoprivrede.

Indija zagađenje vazduha

Nju Delhi; Foto: Tanjug/AP

- Farmeri su kičma naše zemlje. Poljoprivrednici i industrija ne bi trebalo da budu okrivljeni - rekao je on.

Indijski zvaničnici i dalje uz poteškoće pokušavaju da nađu rešenje za nezapamćeno loš kvalitet vazduha u Delhiju,

Prošle nedelje, ministar zdravlja Harš Varhan naveo je da bi Indijcima u sprečavanju bolesti povezanih sa zagađenjem vazduha moglo da pomogne konzumiranje šargarepa.

Video: Da li vam ovih dana nedostaje košava? Beogradski vetar čisti vazduh

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima