≫ 

Ruski istoričar ubio svoju devojku (24): Posle svađe joj odsekao glavu, ruke i noge

U njegovom rancu pronađene su ženske ruke

  • 2
Oleg Sokolov Foto: Tanjug/AP

Ugledni istoričar iz Rusije Oleg Sokolov (63) pijan je pao u reku dok je pokušavao da se reši delova tela svoje 24-godišnje devojke Anastasije Ješčenko.

Poznati stručnjak za Napoleona, koji je odlikovan francuskom medaljom Legije časti, priznao je ubistvo nakon što je pronađen sa rancem u kojem su se nalazile ženske ruke.

Kako prenosi BBC, Sokolov je policiji rekao da je ubio svoju devojku nakon svađe, zatim joj je odsekao glavu, ruke i noge. Planirao je da se reši tela, a da onda javno izvrši samoubojstvo obučen kao Napoleon.

Njegov advokat naveo je da je priznao krivicu i da se kaje.

Sokolov je, inače, napisao nekoliko knjiga o Napoleonu i bio je angažovan kao savetnik na nekoliko filmova, a njegova devojka mu je pomagala u radu i bila koautorka nekoliko dela. Oboje su proučavali francusku istoriju i voleli da se oblače u kostime, a naročito Sokolov koji se oblačio kao Napoleon.

Njegovi studenti kažu da je bio talentovan profesor koji je govorio francuski i imitirao Napoleona, ali da je bio i "čudak" koji je svoju devojku zvao "Žozefina".

Video: Monstrum iz Horgoša danima posle zločina dolazio u kafanu veseo

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA