• 5

Klima-uređaj pao sa 8. sprata na dečja kolica, poginula devojčica (2)

Vlasnik stambenog prostora rekao je da ispituje incident i da će preduzeti "odgovarajuće mere nakon što se utvrde činjenice"

  • 5

Dvogodišnja devojčica iz Toronta poginula je u ponedeljak kada je klima-uređaj pao sa prozora 8. sprata pravo na dečja kolica.

Majka koja je gurala kolica nije povređena, saopštila je policija. Medicinski radnici su hitno odvezli dete u bolnicu, ali je ono preminulo usled zadobijenih povreda.

- Naše misli su sa porodicom u ovom teškom trenutku i pružamo im iskreno saučešće - rekli su iz uprave zgrade, prenose mediji.

Javna agencija za stambeno zbrinjavanje traži od svojih stanara da instaliraju prozorske klima-uređaje u skladu sa odgovarajućim bezbednosnim standardima i da ih postavljaju preko balkona, kad god je to moguće.

- Nepravilno postavljeni klima-uređaji ozbiljni su sigurnosni rizik za vas i vašu porodicu i mogu pasti na druge ljude - upozoravaju.

Stanovnici mogu odgovarati za nepravilno postavljene klima-uređaje.

Vlasnik stambenog prostora rekao je da ispituje incident i da će preduzeti "odgovarajuće mere nakon što se utvrde činjenice".

Policija u Torontu rekla je za CNN da neće sprovoditi krivičnu istragu nesreće.

Video: Kolika je verovatnoća da se detetu ovako spasi život? Parv je najveći srećković 21. veka

(Telegraf.rs/CNN)

Komentari

  • Dux

    E kanado medju sljivama.

  • ???

    Uzas. Zalosno. Evo nam opomene. Kada pocnu kod nas da padajuuuu

  • DRagutin

    Problem je što su to prozorske klime koje se oslanjaju na 1-1,5 cm prozorskog okvira i dovoljno da čovek ih malo zakači i mogu lako da spadnu sa tog prozora... Nažalost eto ubi dete.....!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima