• 0

Razmena zatvorenika u Avganistanu: Tri talibana oslobođena u zamenu za Amerikanca i Australijanca

Oni su oslobođeni nekoliko sati nakon što je avganistanska vlada oslobodila trojicu talibanskih zatvorenika koji su prebačeni u Katar

  • 0

Talibani su objavili da su na jugu Avganistana danas oslobodili dvojicu taoca, Amerikanca i Australijanca, koji su više od tri godine bili zatočenici pobunjenika.

Predstavnik talibana je saopštio da su Amerikanac Kevin King i Australijanac Timoti Viks oslobođeni u provinciji Zabul u oblasti koja je većim delom pod kontrolom talibana.

Za sada nije poznato da li su Amerikanac i Australijanac, obojica profesori na američkom univerzitetu u Kabulu, predati predstavnicima avganistanske vlade, posrednicima ili američkim snagama, prenosi AP.

Oni su oslobođeni nekoliko sati nakon što je avganistanska vlada oslobodila trojicu talibanskih zatvorenika koji su prebačeni u Katar.

Ranije su talibani objavili da će trojica talibanskih zatvorenika koje je oslobodio Kabul biti razmenjeni za američkog i australijskog taoca.

Među trojicom talibanskih zatvorenika je i Anas Hakani, mlađi brat Siradžudina Hakanija koji predvodi zloglasnu mrežu "Hakani".

Po svemu sudeći, talibani nisu hteli da oslobode dvojicu profesora dok ne dobiju dokaz da su njihovi ljudi stigli u Katar, primećuje američka agencija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima