• 21

Nepismena čistačica iz Srbije i njen sin zaradili 1,9 miliona evra u Austriji. Prevodili za policiju

Ona je 10 godina radila kao prevodilac za policiju

  • 21

Čistačica iz Srbije i njen nezaposlen sin zaradili su preko 1,9 miliona evra radeći honorarno kao prevodioci za austrijsku policiju, prenose tamošnji mediji. Majka i sin su nedavno procesuirani.

Kako je u Beču vremenom zabeležen porast kriminalnih radnji počinjenih od strane ljudi sa naših prostora, austrijska policija imala je veliki problem prilikom prevođenja snimljenih telefonskih razgovora i saslušanja koja su često dovodila do nesporazuma, a kasnije i do oslobađajućih ili blažih presuda.

Morali su brzo da organizuju prevodioca, a Vesna D. (53), čistačica iz Srbije, izgledala je kao odlično rešenje jer je razumela i srpski i romski jezik.

Mediji prenose da je Vesna nepismena, ali da je od 2006. do 2016. godine prevodila za policiju. Tokom 10 godina zaradila je 1.163.397 evra, što je, prema pisanju medija, više od prosečnog životnog dohotka jednog Austrijanca.

Zbog povećanog obima posla policija je 2010. godine honorarno angažovala i njenog nezaposlenog sina Dragana D. (36), koji je za šest godina zaradio 740.176 evra.

Prema informacijama dostavljenim javnosti, Vesna D. i Dragan D. su ostali dužni državi 741.000 evra, te su se prošle nedelje našli pred austrijskim sudom. Postupak protiv Vesne je odložen zbog bolesti tužene, a njen sin Dragan je po savetu svog advokata priznao krivicu i osuđen je na četiri meseca zatvora i društveno koristan rad.

Video: Ovaj holivudski glumac je šetač ljudi

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Bec

    Licno ih Poznajem Vesna Dimitrijevic i Dragan godinama su ziveli na visoloj nozi muz nepismen Slavko Dimitrijevic godinama nista nije radio napravili palatu u Selo Sololovo kod Lazarevca

  • prckoprvi

    Zasto zatvor, i kako su duzni pare kad su iste zaradili prevodjenjem, elem dal neko ima skolu ili ne to je nebitno ako zna jezik. Prvodili deset godin a duzni pare !!!! Trebali su da ih optuze da oni placaju prevod policiji a ne oni njima!Terajte ih do Strazburg!!!!

  • zeljko

    sta ti je zapad,odes nepismen i obogatis se...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima