• 1

Na tribinu o feminizmu nije pozvana nijedna žena: Građani Pakistana ogorčeni

Nakon oštrih kritika na društvenim mrežama upućenih organizatorima panela, na događaj su dodate dve govornice: feministkinja Mehtab Ajbar Rašdi i novinarka Katrina Hosain, a ime Uzme al-Karim postalo je istaknuto u izmenjenoj literaturi

  • 1

Pakistansko veće bilo je prisiljeno da preimenuje i reorganizuje panel o feminizmu nakon što se pokazalo da na njega nije pozvana nijedna žena.

Kada se saznalo da že na panelu u Karačiju pod nazivom "Feminizam: Druga perspektiva" govoriti isključivo muškarci, pakistanska vlada naišla je na žestoke kritike na društvenim mrežama. Veće je nakon toga na panel pozvalo dve žene i preimenovalo u u "Razumevanje feminizma".

Jedina žena čije se ime spominjalo u izvesnoj formi panela vila je moderatorka rasprave Uzma al-Karim, čije je ime stavljeno na dno promotivne literature, piše BBC.

Nakon oštrih kritika na društvenim mrežama upućenih organizatorima panela, na događaj su dodate dve govornice: feministkinja Mehtab Ajbar Rašdi i novinarka Katrina Hosain, a ime Uzme al-Karim postalo je istaknuto u izmenjenoj literaturi.

Ipak, mnogi su i dalje ostali sumnjičavi prema objektivnosti pristupa na spomenutom panelu.

- Za muškarce koje znam, a koji za sebe tvrde da su feministi, bila bi sramota da učestvuju na ovakvom panela - napisala je na Tviteru ogorčena građanka Erum Hajder.

(Telegraf.rs/BBC/Index.hr)

Komentari

  • Gile

    To su grupice organizovale I nije realna slika stanja u zemlji. Ja se secam na slobodnim izborima ove velike zemlje je pobedila zena Benazir Buto. To je prava slika zemlje.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima