Avion polomio prednji trup prilikom sletanja u Odesi, putnici evakuisani

Incident se dogodio u četvrtak uveče, a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se avion koji se nalazi nekoliko metara van staze sa spuštenim nosem

  • 0
Turkis erlajnz, avion Foto: Flickr/Marvin Mutz

Boing 737-800 kompanije "Turkiš Erlajnz" sleteo je sa piste prilikom sletanja u Odesi, pri čemu je polomio prednji stajni trap, nakon čega su putnici evakuisani iz aviona.

Incident se dogodio u četvrtak uveče, a na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama vidi se avion koji se nalazi nekoliko metara van staze sa spuštenim nosem, prenosi Raša tudej.

Lokalni mediji javljaju da je avion najmanje dva puta pokušao da priđe pisti i da je primećen kako leti iznad Odese.

Ni drugi pokušaj da sleti nije ispao najbolje i avion je morao grubo da sleti.

Kako se navodi, niko od putnika i članova posade nije povređen.

Za sada nije poznato šta je izazvalo incident budući da su vremenski uslovi bili povoljni, prenosi portal Simpl flajing (Simple flying).

Dodaje se i da to nije prvi incident koji se dogodio u četvrtak, budući da se i avionu iz Dubaija dogodilo nešto sliično, nakon čega je aerodrom bio zatvoren dva sata.

Odesa je treći najprometniji aerodrom u Ukrajini i na njega sleće veliki broj nisko budžetnih kompanija, budući da se nalazi blizu Crnog mora.

Video: Ptica srušila ruski avion, putnici se provlačili kroz kukuruz

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA