• 17

Pirati oteli Srbe u Ekvatorijalnoj Gvineji: Kidnapovano 7 osoba sa broda, među njima i naši ljudi

Među otetima su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna

  • 17

Ekvatorijalna Gvineja saopštila je da su pirati u Gvinejskom zalivu oteli sedam stranih državljana, među kojima ima i Srba.

U saopštenju vlasti te zemlje se navodi da su pirati napali brod kompanije "Ekson Mobajl" u blizini naftnog nalazišta Zafiro, javio je AP.

Među otetima su i državljani Južne Afrike, Filipina i Kameruna.

Mornarica je kasnije ušla na brod da bi zatekla preostalih osam članova posade kako se kriju.

U prvih devet meseci ove godine, u ovom delu sveta desilo se 82 odsto slučaja kidnapovanja posada, podaci su Međunarodnog pomorskog biroa, organizacije koja prati kriminal na moru. Tokom 2018. godine, broj slučajeva se udvostručio u odnosu na prethodnu godinu.

Pirati u Gvinejskom zalivu ponekad preusmere brod na nekoliko dana, taman na toliko vremena koliko im treba da opljačkaju tovar i zahtevaju visoke otkupnine pre nego što oslobode posadu.

Jedan od poslednjih slučajeva desio se 4. novembra, kada su četiri mornara kidnapovana, a čuvar ranjen kada su pirati preuzeli tanker sa naftom kraj obale Togoa.

Video: Srpkinju kidnapovali policajci zbog duga od 50.000 evra

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Public enemy nuber one

    Naravno da ima srba rasutih po celom svetu, naravno da ima kad država ostavlja građana bez pravo na život! Svi radimo za kredite i račune. Ti oteti srbi, nisu otišli tamo da bi radili sa tačnom, nego sa oružjem. Nisu otišli iz čiste radoznalost, nego ih je muka naterala. Ne znate kakav je to posao i čitam ove sto se sprdaju. Ne znate šta su u stanju da urade i da je beli čovek samo dolar. Vaš život tamo ne vredi nista. Otetim ljudi želim da sačuvaju glave i da se vrate svojim porodicam

  • Radnik

    Radio sam 3 meseca u ekvatorialnoj Gvineji... Diktatura..policijski sat.... Radi ko sta hoče..korupcija.. Vlast realna je vojska I policija.. I oni prave sve kombinacije kakvi pirati..

  • Mladen

    E neka im je ..što su tražili to su dobili ..kakva crna neimaština ..prokleto za parama i aj sad državo pomozi

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima