• 3

Lidija se ubila kad je videla da joj dečko ima slike gole dece u telefonu: Prvo mu je poslala poruku

Lidija Roberts (21) osećala se "zgroženo" pošto je u drugom telefonu dečka Adama Velsa (27), dok je on bio na poslu, pronašla bolesne fotografije

  • 3

U javnosti su se pojavile SMS poruke koje su razmenjivali devojka i njen dečko pedofil pošto je u njegovom telefonu pronašla fotografije zlostavljane dece, pre nego što se ubila. Lidija Roberts (21) osećala se "zgroženo" pošto je u drugom telefonu dečka Adama Velsa (27), dok je on bio na poslu, pronašla bolesne fotografije.

Par je počeo da se svađa zbog toga preko poruka, nakon čega se Vels vratio u zajednički stan gde su nastavili svađu. Nakon toga je izašao u grad sa društvom, a kada se vratio kući oko 3.30 sati ujutru, pronašao je Lidiju mrtvu u stanu. Prethodno ga je prijavila policiji.

Vels, inače biznismen, se pojavio na sudu i naloženo mu je da potpiše registar seksualnih prestupnika na pet godina zbog nepristojnih slika. Na suđenju se saznalo da je Roberts i ranije imala suicidne pokušaje i da su joj potpisani lekovi za depresiju.

Lydia Roberts

Adam Vels, Foto: Privatna arhiva

Žrtva i Vels bili su u vezi dve godine pre tragičnog događaja u junu 2017. godine.

Vels se u julu 2018. pojavio na sudu, optužen za posedovanje 31 nepristojne fotografije dece. Kažnjen je sa jednogodišnjim društveno-korisnim radom, uskoro je promenio prezime u Skot i promenio i posao.

Majka žrtve ispričala je na suđenju da se Lidija osećala "povređeno i odvratno kada je pronašla fotografije".

- Imam utisak da je on naterao da uradi to što je uradila. Kao porodica mi smo uništeni gubitkom naše divne ćerke i nikada mu to nećemo oprostiti - rekla je majka Mišel.

Lydia Roberts

Lidija Roberts, Foto: Privatna arhiva

Lidija je dečku pedofilu napisala u nekoliko poruka: "To je toliko pogrešno, na toliko mnogo nivoa. Pogledaj tu fotografiju i reci mi da je legalna. Imaš problem Adame, gotovo je među nama. Kako možeš da mi kažeš da ovo nije pedofilija? Ne mogu da budem s nekim ko voli decu. Moraš da shvatiš da nije ispravno gledati takve fotografije devojčica. Vidiš da ona ima jedva 10 godina".

Iako su više puta pokušavali da pričaju sa Adamom, jer je on poslednji video njihovu ćerku živu, Lidijinim roditeljima to nije uspelo.

Video: Nad Ivaninim ubicom izvršena je poslednja smrtna kazna

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror)

Komentari

  • Pres

    Zaboravio telefon a procitao u glavi. Ona se ubila od soka a ovaj je u zatvoru.

  • Milorad

    Pa i ona nije bila u vinkli, kad se je obesila.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima