≫ 

Igora smatraju jednim od najopasnijih robijaša u Španiji, u zatvoru ga posećivala samo jedna žena

U zatvoru je ovaj bivši pripadnik srpske vojske poslednje dve godine bio skoro bez kontakta sa ljudima

  • 1

Civilna garda obezbeđivala je prebacivanje Subotičanina Norberta Fehera (38), poznatog kao Igor Vaclavić, Igor Srbin i Igor Rus, u zatvor "Korunja" u Tejsejru iz zatvora "Suera" u Saragosi. Igora smatraju jednim od najopasnijih zatvorenika u Španiji. Optužen je za trostruko ubistvo dvojice čuvara i farmera u Teruelu u decembru 2017. godine. Optužen je i za više seksualnih napada i pljačke.

Transfer u drugi zatvor sproveden je usred važnih bezbednosnih mera i pretnji koje je uputio zvaničnicima, koje je prošlog leta upozorio, prenosi Herald of Aragon, da će se "svakog dana dešavati nešto važno".

U zatvoru je ovaj bivši pripasnik srpske vojske poslednje dve godine bio skoro bez kontakta sa ljudima. Prvih 138 dana nije napuštao samicu, a posećivala ga je samo jedna italijanska novinarka. On će morati da se vrati u Teruel za pet meseci zbog suđenja za ubistvo Viktora Hesusa Kabaljera, Viktora Romera i Hose Luisa Aranzoa.

Nekoliko meseci pre ovih ubistava, u Italiji, u Bolonji je hladnokrvno ubio vlasnika bara, tokom pljačke tokom koje jedva nešto da je ukrao. Samo nedelju dana kasnije, ubio je šumskog čuvara koji mu je preprečio put. Priča se da je među stanovništvom regije Emilija-Romana zavladao toliki strah da su mu navodno ostavljali hranu ispred vrata, da ne bi ulazio ljudima u domove.

Za dvostruko ubistvo u Italiji, Vaclavić je u martu ove godine osuđen na doživotni zatvor.

Video: Zatvorenik broj 46984 je jedini Srbin koji čeka smrtnu kaznu u Americi

(Telegraf.rs / Izvor: lavozdegalicia.es)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robert

    23. novembar 2019 | 22:17

    Ovaj nikad vise na slobodi! I jos bolje kada bi unapred ovakve eliminisale tajne sluzbe, a ne kao u srbiji koperiraju, cine usluge vlastima!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA