• 0

Kinez kog su demonstranti zapalili na ulicama Hongkonga se probudio iz kome, ne prepoznaje ćerku

Muškarac poznat samo kao LI doživljava i napade panike u prisustvu nepoznatih ljudi

  • 0

Kinez koji je goreo na ulicama Hongkonga, tokom protesta, probudio se posle više od 10 dana u komi, ali će se suočiti sa dugim i bolnim oporavkom.

Građevinski radnik, identifikovan samo kao Li, se na ulici upustio u svađu sa grupom demonstranama, koji su divljali po metro stanici u distriktu cetralnog Hongkonga, 11. novembra. Pobesneli posle njegove tvrdnje da "su svi oni Kinezi", protestanti su ga polili zapaljivom tečnošću i zapalili ga pred šokiranim posmatračima.

Li, koji je pretrpeo opekotine na skoro polovini svog tela, proveo je više od 10 dana na intenzivnoj nezi, dok je bio u komi. Posle dve operacije presađivanja kože, prebačenje u bolnicu specijalizovanu za opekotine. Lekari su oprezni kada je prognoziranje njegovog oporavka u pitanju, jer je moguće da telo odbaci transplantiranu kožu.

Li ne prepoznaje ćerku

Prema rečima njegove supruge, Li još uvek ne prepoznaje ćerku, a doživljava i napade panike u prisustvu nepoznatih ljudi.

- Prepoznaje samo mene. Čim vidi nepoznatu osobu ili više njih, deluje uplašeno, kao da bi neko mogao da ga napadne - ispričala je njegova žena. Ona se još uvek muči da shvati zašto je njen muž pretrpeo takav horor.

- Nikada se nije svađao sa ljudima na ulici, mislim da samo nije mogao da podnese da gleda kako ti ljudi uništavaju stanicu metroa. Ona je dodala da je njen muž mnogo dobra osoba - kaže supruga. - Prva stvar koju mi je rekao kada se probudio je da demonstranti nemaju nimalo ljudskosti u sebi i da treba da budem oprezna na ulici.

(Telegraf.rs / Izvor: rt.com)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima