• 1

U Iranu od početka protesta uhapšeno 7.000 ljudi, poginula 143 demonstranta

Iranski ministar unutrašnjih poslova Abdolreza Rahmani Fazli otpužio je demonstrante da su želeli da preuzmu državnu televiziju

  • 1

U Iranu je tokom protesta koji su se raširili po celoj zemlji uhapšeno više od 7.000 ljudi, a ministar unutrašnjih poslova te zemlje tvrdi da su demonstranti želeli da preuzmu i državnu televiziju.

U nedavnim nemirima u Iranu otprilike 731 banka i 140 vladinih kancelarija su zapaljeni.

Amnesti internešenal sa sedištem u Londonu saopštio je u ponedeljak da su najmanje 143 demonstranta ubijena tokom demonstracija, najgorih antivladnih nemira u Iranu.

Poslanik i član skupštinskog odbora za nacionalnu bezbednost i spoljnu politiku Hosein Nagavi Hoseini rekao je da je tokom protesta, koji su počeli 15. novembra, nadležni uhapsili 7.000 osoba, čime je Iran počeo da priznaje razmere protesta.

Iranski ministar unutrašnjih poslova Abdolreza Rahmani Fazli otpužio je demonstrante da su želeli da preuzmu državnu televiziju.

On nije ponudio nijedan dokaz za svoju tvrdnju tokom intervjua koji je emitovan kasno sinoć na iranskoj državnoj televiziji.

AP prenosi da tokom intervjua nije bilo demonstranta oko zgrade televizije u severnom delu Teherana.

Iran tek treba da iznese konačne statistike kad je reč o protestima, koji su izbili 15. novembra, kada je vlast objavila da će povećati cene goriva.

Organizacija Amnesti Internešenal je saopštila da veruju da je u nasilju tokom protesta i tokom gušenja protesta ubijeno najmanje 143 osobe.

Video: Iranska zastava se vijori na zaplenjenom britanskom tankeru

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima