• 0

Najstariji biskup Engleske crkve, osuđeni pedofil, neobično umro: Pao niz stepenice. I to dva puta

Nekadašnji biskup Gloučestera Piter Bol (87) pao je kada je pokušao da se stepenicama popne na sprat do svoje spavaće sobe

  • 0

Najstariji biskup Engleske crkve koji je osuđen za seksualno zlostavljanje dečaka, od kojih je najstariji imao 12 godina, umro je nakon što je pao niz stepenice.

Naime, nekadašnji biskup Gloučestera Piter Bol (87) pao je kada je pokušao da se stepenicama popne na sprat do svoje spavaće sobe.

Inače, biskup je bio dobar prijatelj princa Čarlsa, najstarijeg sina kraljice Elizabete II.

Bol je polomio nekoliko rebara, a pretrpeo je pad i nedelju dana pre toga. Umro je u bolnici u Tauntonu.

Bol je inače osuđen na dve godine i osam meseci zatvora 2015. godine nakon što je priznao da je zlostavljao 18 dečaka u periodu od 15 godina, od 1977. do 1992. godine.

Pušten je iz zatvora u fenruaru 2017.

Bol i njegov brat blizanac Majkl osnovali su 1960. godine monašku zajednicu preko koje je Piter uspeo da stupi u kontakt sa mnogim mladićima.

- Nakon dva koraka izgubio je ravnotežu i pao. Imao je teške povrede, ali mi nije dao da zovem Hitnu pomoć. Stavili smo ga na krevet, ali smo usred noći morali da zovemo Hitnu. Došao je divan čovek, ali do 3 sata smo morali da Pitera odvedemo u bolnicu. Oko 4.30 sam dobio poziv da Piter umire. Dok sam stigao tamo, već je bio polusvestan i jedva je disao. Držao sam mu ruku sve dok nije preminuo u 7.30 - priseća se Majkl.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima