Traktori u centru Pariza, seno prosuto na Šanzelizeu: Ljuti seljaci imaju nešto da poruče Makronu

Skoro 1.000 traktora slilo se u glavni grad Francuske

  • 2
Pariz traktori Printskrin: Twitter/Pixabay

Francuski farmeri ogorčeni vladinom politkom koja, kako kažu, preti njihovom poslu, danas su u Parizu konvojima traktora ometali putnički saobraćaj.

Skoro 1.000 traktora slilo se u glavni grad Francuske sa severa i juga, povremeno blokirajući puteve i ulice, dok su farmeri trubili i mahali zastavama dva glavna sindikata farmera, koji su organizovali protest.

Farmeri su posuli seno po Šanzelizeu i zauzeli ulice koje vode ka palati na trgu Konkord, dok ih je policija za suzbijanje nereda pozivala da se raziđu, prenosi Rojters.

Na jednom od transparrenata je pisalo: "Makron, odgovori nam!" i "Sačuvaj farmere".

Sindikati farmera zahtevaju sastanak sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog politike za koju navode da nanosi štetu poljoprivredi.

Makronova vlada donela je Zakon o hrani sa ciljem da poboljša status poljoprivrednika, ali to nije uspelo da otkloni nezadovoljstvo farmera.

Oni su nezadovoljni i ugovorima sa Kanadom i Južnom Amerikom koji će, kako tvrde, rezultirati uvozom jeftinijih, ali nekvalitetnijih poljoprivrednih proizvoda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    27. novembar 2019 | 23:31

    A kod nas poljoprivrednici seku stabla, prosipaju malinu i ostalo voće i naravno cute od muke da ih neko neprebije sa fantomkom! Frncuska je demokratska zemlja a Srbija kapitalisticka!

  • Istina

    28. novembar 2019 | 00:15

    Ee ovo je sila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA