Snimak Amerikanke uzburkao svet: Zašto je jednostavno uvijanje trepavica napravilo haos?

Mlada Amerikanka je jednostavnim trikom pozvala javnost da bude svesna "još jednog Holokausta koji se trenutno događa" i tako upozorila na kineske "koncentracione logore"

  • 2
Amerikanka uvija trepavice Printscreen/Twitter/feroza.x

Jedna tinejdžerka iz SAD iskoristila je društvenu mrežu TikTok kako bi svetu poslala snažnu poruku. Iako video koji je objavila izgleda sasvim obično i na njemu pokazuje kako treba da se koristi uvijač za trepavice, svi bi trebalo pažljivo da poslušaju ono što ona govori.

Mlada Amerikanka je jednostavnim trikom pozvala javnost da bude svesna "još jednog Holokausta koji se trenutno događa" i tako upozorila na kineske "koncentracione logore".

Feroza Aziz je nakon što je objavila video na Tviteru napisala i da je TikTok blokirao njen nalog, a pošto je taj potez izazvao bes kod ljudi, ova društvena platforma je izrazila i javno izvinjenje.

Kako je kompanija ranije saopštila, ova objava je prekršila pravila koja se odnose na materijal "povezan sa terorizmom".

Azis je objavila tri snimka u kojima govori o tretmanu Kineza prema Ujgurima, muslimanima koji najviše žive u kineskoj pokrajini Sinkjang. Kina navodi da se kampovi koriste za edukaciju i trening, uprkos tome što postoje brojni dokazi da u njima postoji kršenje ljudskih prava.

Prvi snimak koji je Aziz objavila pregledal je 1,4 miliona puta i "lajkovan" pola miliona puta, te su kopije postavljene i na Jutjub i Instagram.

U njemu je Feroza optužila Peking da "stavlja nedužne muslimane u koncentracione logore", kao i da ih kidnapuje, siluje i ubija, te ih teraju da jedu svinjetinu i piju alkohol.

Navodi i da se oni koji su poslati u kamp odande ne vraćaju živi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • qwerty. sax

    28. novembar 2019 | 19:55

    KOJA UMNOBOLNA DEVOJKA!!!!!!

  • DARKO 100%

    28. novembar 2019 | 20:06

    Svet je podeljen na dve polulopte i sav zivot je delnica sa dva,i uvek je ta borba ko izmedju Davida i Golijata ,vidite i u tom slucaju borba dva coveka,istina i laz ,pravda i nepravda,mrznja i ljubav, sve se deli ili se bori izmedju dve vatre,tako i svaka medalja ima svoju stranu a vreme je sudija onog sto ce izaci ili kao istina ili laz pravda ili nepravda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA