• 4

Lepa Ivana je pronađena mrtva nakon trojke, svi su mislili da se ubila, a sada je priča dobila obrt

Dve godine je Ivaninom ocu bilo potrebno da dokaže da njegova ćerka nije izvršila samoubistvo

  • 4

Smrt Ivane Smit (18), holandske manekenke koja je pre dve godine pronađena mrtva u Kuala Lampuru biće tretirana kao ubistvo, odlučile su vlasti Malezije.

Ivanino nago beživotno telo pronađeno je u decembru 2017. ispred solitera u Kuala Lampuru. Verovalo se da se Ivana bacila sa balkona stana na 20. spratu, u kom je kobne noći imala seksualne odnose sa američkim tajkunom Aleksom Džonsonom i njegovom suprugom Lunom.

Obdukcija je pokazala da je pre smrti u sebe unela veće količine alkohola i opojnih droga. Međutim, iako su pronađeni i tragovi nasilja na njenom telu, kao i Džonsonov DNK ispod njenih noktiju, istraga o ubistvu nije pokrenuta, već je čitav slučaj tretiran kao samoubistvo.

Ivana Smit

Odbukcija pokazala da je Ivana kobne noći konzumirala alkohol i opijate Foto: Instagram/Ivana Smit

Džonsonovi koji su bili privedeni nakon tragičnog događaja, ubrzo su pušteni i protiv njih nije podignuta optužnica. Bračni par je odmah potom napustio Maleziju.

Ivanin otac Marsel Smit je više od godinu dana nakon ćerkine smrti insistirao na tome da ona nije počinila samoubistvo. Tražio je ponavljanje istrage i tek su prošle sedmice vlasti u Maleziji odlučile su da okarakterišu Ivaninu smrt kao ubistvo i otpočnu novu istragu koja bi tačno trebalo da utvrdi šta se tačno dogodilo kobne noći.

"Sada Džonsonovi konačno mogu da budu saslušani kao osumnjičeni za ubistvo. Moraće da objasne kako neko ko je mrtav može da ustane i baci se sa terase. Sud u Maleziji je prihvatio nalaze patologa u kojima stoji da je Ivana bila mrtva pre nego što je pala sa velike visine", rekao je Smit za medije.

Ivana Smit, Alexander Amado Johnson and Luna Johnson

Pobegli u Ameriku pre pokretanja istrage, bračni par Džonson Foto: Instagram, Facebook

On je rekao da postoji sporazum o izručivanju između Malezije i SAD, gde se Džonsonovi trenutno nalaze, te da veruje da će ih policija u Maleziji konačno podrobno ispitati o čitavom slučaju.

Džonsonovi su se prvi put obratili medijima tek 18 meseci nakon tragedije i tvrdili su da nemaju nikakve veze sa Ivaninom smrću.

Priznali su da su kobne noći imali seksualne odnose s Ivanom u stanu nakon provoda u jednom klubu. Oboje su tvrdili da su duže vreme bili bliski sa holandskom manekenkom, kao i da ih je njena smrt veoma potresla.

- Ivana je bila naš prijatelj i te noći je dobrovoljno došla kod nas. Volela bih da sam imala više vremena da je upoznam. Izgubila sam prijatelja - rekla je Džonsonova supruga Luna.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Mihailović

    Ne mislite da je bila s njima iz drugih razloga a ne seksa, možda je navučena i silovana, nalaz ispod noktiju govori da se verovatno opirala...bacili je da bi prikazali kao samoubistvo i ne verujem da će ih amerikanci izručiti...

  • ina

    Ivana pocivaj u miru al zar nisi premlada da radis trojku sa nepoznatim starijim ljudima koje si upoznala samo u klubu i onda se cudite da se dodadjaju ove stvari dajte molim vas cure sta vam je

  • BOSNA

    Da je moja cerka, nebi ni vi hodali po zemlji.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima