• 2

Hodnik pun pacijenata koji čekaju i po 12 sati: Britaniji fali čak 100.000 lekara i sestara

Pacijenti i njihova rodbina su preneli medijima da je osoblje Urgentnog centra "spalo s nogu" od posla ove nedelje

  • 2

Pacijenti primorani da sede na podu ili stoje u prepunom hodniku Urgentnog centra i do 12 sati, dok su medicinske sestre prezaposlene da bi bilo koga stigle da ponude vodom ili hranom. Nacionalni zdravstveni servis (NHS) se izvinio pacijentima pošto su se u javnosti pojavile fotografije na kojima se vide hodnici krcati pacijentima u bolnici "Stepping hill" u Stokportu, u Grejter Mančesteru. 

Pacijenti i njihova rodbina su preneli medijima da je osoblje Urgentnog centra "spalo s nogu" od posla ove nedelje, prenosi Manchester Evening News. Velika Britanija sada troši najmanje na zdravstvo među razvijenim zemljama i pruža najgore standarde u lečenju, pokazala je šokantna studija medicinskog žurnala BMJ.

U britanskom zdravstvu u poslednje vreme pacijenti rekordno dugo čekaju na pregled, a posredi je i kriza među osobljem, kog ima premalo, pa ima čak 100.000 otvorenih radnih mesta.

Neki su stajali 12 sati

Stjuart Ekerli (49) proveo je 12 sati u bolnici dok je čekao na pregled pošto je došao zbog bolne hernije u ponedeljak oko 22 sata. Njegova ćerka Bet Loh (25) kaže da je njen otac prebačen u hodnik gde se inače prebacuju pacijenti koje dovozi hitna pomoć, oko 4.30 u utorak. Tu su proveli sve vreme do pregleda, koji se završio oko 15 časova. Bet je bila šokirana brojem pacijenata koji su morali da stoje ili sede na podu satima, čekajući na pregled.

Zaposleni u hitnoj službi su pomagali sestrama, obavljali trijažu i uzimali uzorke krvi.

- Dok je moj otac spavao, ja sam pravila društvo drugim pacijentima. Nije nam ponuđena ni voda ni hrana, dok smo bili tamo. Ja sam mogla da odem po vodu za oca, ali je tamo bilo drugih ljudi za koje to nije imao ko da uradi. Ja sam učinila šta sam mogla da im pomognem, dok su sestre i lekari jurili okolo. Ne krivim zaposlene i delovalo mi je kao da ih ne manjka. kao da je pacijenata bilo previše. Nisu mogli da nam kažu koliko ćemo čekati.

Kako su naveli nadležni, u pokušaju da se opravdaju, populaciju Stokporta čini veliki procenat starije populacije, kojima je potrebna dodatna briga.

(Telegraf.rs / Izvor: Mirror)

Komentari

  • Rade

    Izgleda da će kubanski model zdravstvenih usluga morati da zaživi i u Evropi.Jesu siroti zbog američkih sankcija, ali, i pored toga, nisu prodali dušu đavolu(dolaru), a zdravstvo im je za primer i daleko razvijenijim zemljama.

  • Tuga

    E sad kad čuju naši Medicinski radnici.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima