• 6

Dečak (2) ušao u fioku ispod kauča da se igra, a majka zaspala s bebom. Zatekla je stravičan prizor

Dvogodišnji dečak iz Grčke ugušio se u fioci ispod kreveta, majka ga pronašla kada je ustala da hrani bebu

  • 6

Dvogodišnji dečak iz predgrađa Atine preminuo je u noći između nedelje i ponedeljka nakon što se krišom uvukao u fioku kauča, koji ga je preklopio i ugušio.

Tragedija koja je potresla čitavu Grčku dogodila se najverovatnije u noći između nedelje i ponedeljka. Kako prenose lokalni mediji, mališan je iskoristio trenutak dok su roditelji čvrsto spavali, iskrao se iz spavaće sobe i prišao kauču koji je stajao otvoren. Veruje se da je hteo da se igra žmurke, tako što će da se sakrije u fioku. Međutim, dečak je slučajno povukao kanap i da ga je gornji deo kauča preklopio. Mališan je ubrzo ostao bez vazduha i ugušio se, a njegovo beživotno telo u zoru je pronašla njegova majka.

dete, decak, skrivanje, uplasen, strah, plače, krevet, ugaona, kutij az aodlaganje poseteljine posteljinu

Mališan hteo da se igra i tokom noći ušao u fioku Foto-ilustracija: Shutterstock

"U nedelju smo iz te fioke vadili zimsku odeću i unutra pakovali letnju. Dok smo suprug i ja sređivali, on se neprestano igrao oko nas i više puta je ulazio i izlazio iz fioke kako bi se sakrio od nas, to mu je bilo zanimljivo. Uveče smo krenuli ranije na spavanje, oko 19 časova jer imamo i bebu, pa smo bili preumorni. Namerno smo ostavili malo podignut kauč kako bi se fioka luftirala...", objasnila je majka za grčke medije šta je prethodilo tragediji.

Majka kaže da ni ona ni suprug nisu čuli kada je dečačić ustao. Kaže da je sin zaspao u njenom zagrljaju oko 19.30, a potom je i ona pala u san. Da deteta nema shvatila je tek u 5 ujutru, kada je ustala da nahrani bebu.

Kada je videla da dečaka nema u krevetu, krenula je mahnito da ga traži po kući. Ubrzo ga je pronašla u kauču, ali mališan nije davao znake života.

Roditelji su odmah odjurili u bolnicu, ali za dečaka nije bilo spasa, lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

Policija je odmah privela roditelja, ali su nakon davanja iskaza i otac i majka pušteni na slobodu. Tragedija je okarakterisana kao nesrećan slučaj.

Majka i otac su neutešni zbog tragedije koja je zadesila njihovu porodicu. Majka je na saslušanju neprekidno ponavljala kako su i ona i suprug iscrpljeni i nenaspavani zbog bebe.

"Ustajem obično oko 4 sata da nahranim bebu, ubrzo se i stariji sin budio i onda bismo po ceo dan bili na nogama dok ih uveče ne uspavamo. Nismo čuli... Kriva sam, preumorna, ništa mi neće vratiti moje dete", rekla je navodno majka na saslušanju.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • ceca

    ne kapiram sto ljudi pravite decu ako ste preumorni , ne naspavani, kukate....

  • Ry

    Sve to cudno, nije hermeticki zatvorena ima vazduha dovoljno.

  • Majka

    Ne daj boze nikome. Ali majko, sve smo mi umorne koje imamo malu djecu . Ali prespavati od 19.30 do 5h i ne vidjeti da nije dijete pored vas ? Ta beba vam onda dobro spava cim se ne budi preko noci , sto znaci da niste toliko umorni. Moj ima 2g jos ni jedna noc nije prosla a da ga ne pogledam 2 do 3 puta nocu . A noc nam je mnogo kratka od 23-5h

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima