• 5

Tramp besan zbog Makronovih komentara: Izjava mu je odvratna, pa NATO najviše treba Francuskoj

Tramp smatra da su Makronovi komentari o NATO veoma uvredljivi

  • 5

Američki predsednik Donald Tramp ocenio je danas da su komentari francuskog predsednika Emanuela Makrona o "moždanoj smrti" NATO "veoma uvredljivi" za ostalih 28 članica Alijanse.

"Nikome NATO nije više potreban nego Francuskoj", rekao je Tramp, dodajući da je Makronova izjava o Alijansi "veoma odvratna", prenosi AP.

Makron je u nedavnom intervjuu za "Ekonomist" rekao da je Alijansa u stanju "moždane smrti" i apelovao na Evropu da kreira svoju sopstvenu bezbednosnu strukturu.

Tramp bi trebalo da se kasnije danas sastane s Makronom, na marginama NATO samita.

Američki predsednik je danas upozorio i da će stvari postati veoma teške sa EU, ukoliko ne poboljša svoj odnos prema trgovini i NATO, dodaje Rojters.

"Evropska unija se, po pitanju trgovine, odnosi veoma, veoma nepošteno prema SAD", rekao je Tramp na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom u Londonu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Mihailović

    Nato najviše služi interesima amerika kao i EU...EU nema svoju vojsku jer tako želi amerika i šta god radi EU amerika minira,kao i pregovore Prištine i Beograda, koji nisu uspeli samo šta je amerika minirala. Pa zašto je počeo rat u BiH, kad je postignut dogovor bez amerike oni su nagovorili bošnjačke da ga odbace iako su ga prihvatili. Amerikancima ne odgovara jaka EU koja bi se oslobodila od malignog utecaja amerike. Videli smo mnoge agresije amerike u kojima je nato bio pion američke agresivne politike i njihovih interesa, to smo najbolje osetili mi '99

  • putin

    nato treba pod hitno rasformirati i sve rukovodioce nato ubice na sud kolikosu neduzna sveta i dece pobili i pokrali koliko zemalja kome takva organizacija treba to mogu samo placenici njihovi podrzat i budale

  • PRC

    Nato kaput

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima