• 9

Tramp ljut zbog ogovaranja: Nazvao Trudoa dvoličnim, pa napustio NATO samit

Na snimku se vidi kako o njemu razgovaraju Trudo, francuski predsednik Emanuel Makron i premijer Velike Britanije Boris Džonson

  • 9

Predsednik SAD Donald Tramp iznenada je otkazao konferenciju za novinare i napustio samit NATO u Londonu. Neposredno pre toga, nazvao je premijera Kanade Džastina Trudoa "dvoličnim", piše Independent. Razlog za to je snimak koji se pojavio posle otvaranja samita u Londonu.

- On je dvoličan. Smatrao sam ga dobrim čovekom, ali znate istina je da sam ga prozvao zbog činjenice da ne plaća 2 odsto i vidim da nije srećan zbog toga. Ne plaća 2 odsto, a trebalo bi. Kanada - imaju oni novca - rekao je Tramp, govoreći o finansiranju NATO za koji svaka zemlja članica treba da izdvoji 2 odsto BDP.

Da podsetimo, na internetu se pojavio snimak na kom se čuje kako svetski lideri, uključujući premijere Velike Britanije i Kanade Borisa Džonsona i Džastina Trudoa i predsednika Francuske Emanuela Makrona, ogovaraju američkog predsednika Donalda Trampa na otvaranju NATO samita u Londonu.

Tramp je prisutvovao konferenciji zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel kada je osuo paljbu na Trudoa. On verovatno neće danas pristvovati ostalim konferencijama koje bi trebalo da se održe na dvodnevnom samitu. 

Kako piše Independent, on će se danas još sastati sa danskim predstavnicima i potom se vratiti direktno u Vašington.

Sa novinarima se našalio da će sa njima razovarati o Grenlandu.

Predsednik je dodao da se konferencija u 3.30 neće održati.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • vk

    America je pukla sasvim traze od Canada 2% trudo ga ne sisa upste Canada je bogata zemlja

  • Antun-Tunja

    Srbju baš briga za ovim svađalicama,jer nije u NATO savezu.Ovi kad se pomire, sav gnjev će isprazniti nad nekim slabijim.Njih je mnogo, npr.Srbija!

  • momci

    Bolestan, jako Bolestan💪😂👹

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima