≫ 

Ne radi metro, stoje vozovi: Saobraćaj u Parizu paralisan zbog štrajka

Francuski predsednik Emanuel Makron održao je sastanak sa premijerom Filipeom i drugim zvaničnicima kako bi napravili strategiju za ovu sedmicu

  • 2
Pariz, Francuska, generalni štrajk, France Strikes

Foto: Tanjug/AP

Petog dana štrajka protiv reforme penzionog sistema u Francuskoj saobraćaj u Parizu je paralisan, pošto su obustavljene neke linije metroa, a otkazano je i na hiljade polazaka vozova.

Nacionalna železnička mreža SNCF preporučilo je putnicima da zbog bezbednosnih rizika ostanu kod kuće ili koriste "alternativna sredstva prevoza" kako bi stigli na posao, prenosi AP.

Stoji na hiljade vozova, uključujući i 80 železničkih linija između Londona i Francuske, Belgije i Holandije. Više od 50.000 putnika moralo je promeni planove za putovanja, prenosi Independent.

Kompanija Jurostar upozorila je da će njeno saobraćanje naredna četiri dana, biti značajno otežano, a što će pogoditi još 30.000 ljudi.

U Parizu ne saobraća 10 od 16 linija metroa uopšte, a četiri linije pružaju ograničenu uslugu, prenosi portal Lokal.fr.

Francuski predsednik Emanuel Makron sinoć je održao sastanak sa premijerom Eduardom Filipeom i drugim zvaničnicima kako bi napravili strategiju za ovu sedmicu.

Vlada će u sredu izneti novi predlog. Ne očekuje se da će biti pomerena starosna granica za odlazak u penziju koja je sada 62 godine, ali se očekuje da će ljudi biti ohrabreni da rade duže.

Video: Katalonci blokirali granicu Španije i Francuske

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA