≫ 

Od aviona koji je nestao u Čileu ostali samo delovi: Skoro nikakve šanse da je neko preživeo

Delovi olupine pronađeni su kako plutaju na 30 kilometara od mesta na kom je poslednji put uspostavljen kontakt s teretnim vojnim avionom C-130 Hercules

  • 0
Čile nestao avion C-130 Hercules Foto: Profimedia

Čilenaski zvaničnici saopštili su da su pronašli krhotine za koje se veruje da su ostavi aviona koji je nestao u ponedeljak.

Delovi olupine pronađeni su kako plutaju na 30 kilometara od mesta na kom je poslednji put uspostavljen kontakt s teretnim vojnim avionom C-130 Hercules, piše BBC.

- Ostatke je pronašao brod pod čileanskom zastavom Antarctic Endeavour - rekao je novinarima Eduardo Moskeira, jedan od zapobednika vazdušnih snaga u Punta Arenasu na jugu Čilea.

Čile nestao avion C-130 Hercules Nađena olupina; Foto: Profimedia

Da podsetimo, čileanskom vazduhoplovstvo objavilo je u ponedeljak da je izgubilo radio vezu s vojnim avionom C 130 u kom je bilo 38 oosba, a poletelo je iz Punta Arenasa na jugu zemlje prema bazi na Antarktiku.

- Avion C130 Hercules poleteo je u 16.55 (20.55 po srednjoevropskom vremenu) iz grada Punta Arenasa prema antarktičkoj bazi Predsednik Eduardo Frei. Pretpostavlja se da se vojni avion srušio - saopštila je u ponedeljak čileanska vojska.

Kontakt sa avionom izgubljen je oko jedan sat nakon poletanja.

U avionu je bilo 38 osoba, od kojih 17 članova posade i 21 putnik.

Čile nestao avion C-130 Hercules U avionu se nalazilo 38 ljudi; Foto: Tanjug/AP

Avion koji je poleteo iz baze Čabunko u Punta Arenasu (više od 3.000 kilometara južno od glavnog grada Satjaga) obavljao je logističke zadatke. Prevozio je osoblje koje je trebalo da pregleda plutajući naftovod kojim se snabdeva antarktička baza.

Nakon sastanka, petnaestak aviona i pet brodova učestvovalo je u operaciji potrage. Osim Čilea, svoje vazdušne i pomorske snage za pomoć u potrazi poslali su Argentina, Urugvaj, Brazil i SAD.

Uzrok nesreće zasad nije poznat, a izgledi za pronalaženje preživelih su mali.

Video: Drama u Čileu: Nestao avion sa 38 putnika sat nakon poletanja

(Telegraf.rs/BBC/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA