• 0

Tri dana posle nestanka aviona spasioci zatekli užasavajuće prizore

Guverner regiona Magaljanes Hoze Fernandez rekao je da su porodice nestalih obaveštene da su pronađeni ostaci, ali nije dao više detalja o tome

  • 0

Čileanski spasioci pronašli su ljudske ostatke nakon što je avion Herkules C-130, sa 38 osoba, nestao u ponedeljak, saopštila je regionalna vlada.

Guverner regiona Magaljanes Hoze Fernandez rekao je da su porodice nestalih obaveštene da su pronađeni ostaci, ali nije dao vise detalja o tome, prenosi BBC.

- Danas smo dobili informacije od vazdušnih snaga da su pronađeni neki delovi aviona, kao i ljudski ostaci. Ovo je veoma tužan trenutak - rekao je Fernandez i dodao da su pronađeni točak aviona, deo trupa, kao i da su mnogi delovi plivali na površini mora.

Ranije danas komandant vazdušnih snaga Eduardo Moskeira rekao je novinarima da su spasioci locirali ostatke koji bi mogli da pripadaju nestalom avionu i da su locirani 30 kilometara od poslednje pozicije na kojoj je avion viđen.

Čile nestao avion C-130 Hercules

Nađene krhotine; Foto: Profimedia

Avion je nestao u ponedeljk popodne a leteo je od Punta Arenasa u bazu na Antarktiku.

Poslednji kontakt avion je sa kontrolom leta imao u 18.13 po lokalnom vremenu, a nakon čega je nestao sa radara.

Pokrenuta je obimna potraga na kopnu i u moru u kojoj su osim Čilea učestvuju i snage Argentine, Brazila, Velike Britanije i Urugvaja.

Među putnicima su bila tri čileanska vojnika, dva civila, jedan student, 15 članova vazdušnih snaga, kao i jedina žena 37-godišnja Klaudia Manco inače geograf.

Video: Drama u Čileu: Nestao avion sa 38 putnika sat nakon poletanja

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima