≫ 

Dramatična akcija na Novom Zelandu: Vojska izvukla tela još 6 stradalih u erupciji vulkana

U stravičnoj nesreći povređeno je 29 ljudi. Oni su zadobili teške opekotine

  • 1
Novi Zeland, erupcija vulkana

Foto: Tanjug/AP/GeoNet

Novozelandska vojska izvukla je jutros tela šestoro poginulih u erupciji vulkana koja se dogodila početkom nedelje na Belom ostrvu, u operaciji koju nije sprečila ni neposredna opasnost od nove erupcije.

Tela šestoro žrtava izvučena su helikopterima u kojima su bila osmorica elitnih pripadnika novozelandske vojske, saopštila je policija.

Dva helikoptera su poletela pred zoru na Belom ostrvu, gde je u erupciji vulkana u ponedeljak poginulo najmanje 14 ljudi koji su boravili u turističkoj poseti ostrvu.

Vulkan

Stravična erupcija vulkana na Novom Zelandu, Printskrin: Youtube

Posle pet sati iščekivanja, policija je saopštila da je većina tela izvučena i prenesena na fregatu Velington usidrenu na pučini.

Šest žrtava je locirano pomoću bespilotnih letelica pre početka operacije. Vojnici su bili u teškoj zaštitnoj opremi koja im je usporavala i otežavala kretanje.

Većina od 29 preživelih su još u bolnici, 22 na Novom Zelandu i 7 u Australiji, navodi se u novim izveštajima. Oni su zadobili teške opekotine.

- Svi ti pacijenti koji su još u kritičnom stanju zahtevaju intenzivno lečenje - rekao je ministar zdravlja Ešli Blumfild.

U trenutku erupcije na ostrvu je bilo 47 turista i vodiča iz Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Kine, Nemačke, Malezije i Novog Zelanda.

Video: Snimci drame na Belom ostrvu

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    13. decembar 2019 | 09:40

    Takvi se ne zale jer su to trazili neka bude skola drugima da tamo ne idu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA