• 3

Nastavnik u Rusiji psovao, pa udario učenika: "Neću da predajem malim komunistima"

Sve je snimila jedna od učenica, poslala majci koja je snimak podelila na grupi roditelja

  • 3

U gradu Šahtiju u Rostovskoj oblasti, posle lekcije o slobodi govora, kojoj je prisustvovala i Ekaterina Stenjakina, poslanik u skupštini stranke Ujedinjena Rusija, nastavnik je psovao učenika 11. razreda. Đak je naveo da mu politika te stranke nije bliska i da će se učlaniti u Komunističku partiju.

Kako navodi regionalni portal Notepad, incident se dogodio 12.decembra u Školi broj 1. Poslanica je adolescentima pričala povodom Dana ustava. Posle toga, učenici su postavljali pitanja, a jedan od njih je sa Ekaterinom Stenjakinom ušao u raspravu. Ona je pohvalila njegovu hrabrost, odgovarala mu na pitanja i potom otišla.

Međutim, to nije bilo pravo nastavniku Alekseju Želtovu, pa je optužio učenika za nepristojnost i nepoštovanje predstavnika države.

- Ti si klinički idiot! Ona pomaže školi, kupuje nameštaj... A ti kažeš kako ste ideološki neprijatelji - besneo je nastavniki na kraju učenika udario fasciklom sa papirima.

Nastavnik snimljen

Sve je snimila jedna od učenica, poslala majci koja je snimak podelila na grupi roditelja. Snimak je video i Želtov, pa ga je zanimalo ko je snimio. Majka autorke je pozvana kod direktora, koji je želeo da zna zašto je tinejdžerka snimala skandaloznu konverzaciju. Došli su i drugovi iz odeljenja napadnutog učenika, koji su ga branili.

- On je dobar, ali ima svoj stav, mi smo se na to navikli - rekla je jedna od učenica, prenosi ruska Gazeta.

Neće da drži predavanja komunisti

Portalu je rečeno da je posle skandala nastavnik rekao da neće držati predavanja odeljenju u kom sedi budući komunista.

Direktorka škole je pokrenula istragu o događaju. Nastavnik je navodno suspendovan, a od njega je zahtevano da se izvini odeljenju, što je on i učinio.

Video: Učenik gađa flašom starog profesora pa viče Nisam ja, nisam ja

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Tara

    Nema ga salko sledbenik alijinih ideja nije ga nastavnik uvredio.

  • Larva

    Nastavniku odmah nacionalnu penziju od minimum 2000 evra!

  • nikolas

    BRAVO !!! NASTAVNIK JE ISTO IZNEO SVOJ STAV JER ZNA KAKVO ZLO SU LENJINOVE I STALJINOVE KOMUNJARE NANELE RUSIJI I RUSIMA!!!!! BRAVO!!!!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima