≫ 

"Bejbi kriminalcu" poreklom iz Srbije preti pet godina italijanskog zatvora: Ne pokazuje kajanje

U vreme hapšenja imao je 16 godina

  • 0
Lisice, kriminalac Foto-ilustracija: Shutterstock

Osam dečaka, od kojih pet maloletnika, italijanska policija uhapsila je 2. jula 2016. godine, među kojima i jednog Srbina, tada 16-godišnjaka koji je označen kao "šef" grupe. U toku je suđenje na kojem se optuženi mladić poreklom iz Srbije, bebi kriminalac, kako ga tamošnji mediji nazvaju, nije pojavio.

Predstojeće ročište zakazano je za 13. februar 2020. godine, a zbog pljačke mu preti čak 5 godina zatvora, navode italijanski mediji.

Čini se i da je najgore prošao, s obzirom na to da je sudija za maloletnike trojici dečaka prihvatio zahtev za uslovnu kaznu od 18 meseci, da je četvrti zatražio brisanje iz kaznene evidencije kroz rehabilitaciju, ali da se, prenose mediji iz italijanskog grada Anakone, petom - Srbinu, sad već od 19 godina - sudi jer "nije pokazao ni najmanji znak pokajanja".

Kako podsećaju, osmočlana banda uhapšena je za vreme fudbalske utakmice evropskog četvrtfinala Italija-Nemačka koju je publika gledala na velikom ekranu u centru grada. Tada su mladići, među kojima i pet maloletnih, pretukli četvoro dece uzrasta 15 i 16 godina, ukrali im nekoliko desetina evra i mobilne telefone.

Te "epizode" su se ponovile na nekoliko centralnih lokacija. Palo je pesničenje, ali su i noževi pronađeni kod dvojice "šefova" - Srbina i Albanca, obojice rođenih 2000. godine.  Oni su uhapšeni zahvaljujući telefonskim prijavama, dok su drugi naknadno identifikovani zahvaljujući kamerama.

Video: Dolijala sedmočlana međunarodna kriminalna grupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA