Ni Džonson nije verovao u pobedu: Morali da naruče još 50 flaša vina da bi proslavili veliki uspeh

Ovo je najveća pobeda torijevaca u prethodnih 30 godina

  • 0
Boris Dzonson Foto: Tanjug/AP

Tim premijera Velike Britanije Borisa Džonsona i dalje je u slavljeničkoj atmosferi nakon što je Konzervativna partija odnela veliku pobedu na izborima, osvojivši većinu u parlamentu.

Ishod izbora bio je toliko neočekivan da su morali da naruče dodatnih 50 flaša vina, jer je Džonson osvojio više mesta u parlamentu nego što je očekivao, preneo je britanski San.

Do ovih saznanja došlo se kada su se pojavile fotografije sa proslave, nakon što su izlatne ankete u četvrtak uveče ukazivale na njegovu jasnu pobedu.

Džonson i njegova Konzervativna partija osvojili su većinu u parlamentu i dobili čak 365 mesta.

Boris Džonson Foto: Tanjug/AP

Većina novih poslanika došla je iz izbornih jedinica koje je Laburistička stranka držala decenijama i izabrali su drugog predstavnika tek na poslednjim izborima.

Većina poslanika u parlamentu omogući će Džonsonu da nastavi sa svojim Bregzit planom.

Premijer je takođe obećao da neće produžiti prelazni period sa Evropskom unijom posle 2020. godine, ostavljajući obema stranama samo 11 meseci da se dogovore o sporazumu.

Ovo je najveća pobeda torijevaca u prethodnih 30 godina, a bolji rezultat ostvarila je samo "gvozdena lejdi" Margaret Tačer na izborima 1983. kada je osvojila 397 mandata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA