• 0

Velika akcija policije protiv italijanske mafije: Širom Evrope uhapšeno 330 ljudi

Veruje se da je Ndrageta, koja potiče sa Kalabrije u južnoj Italiji, najmoćnija mreža organizovanog kriminala u svetu i vodeći krijumčar kokaina u Evropi

  • 0

Italijanska policija saopštila je da je 330 ljudi, od kojih deo u Švajcarskoj, Nemačkoj i Bugarskoj, uhapšeno u velikoj operaciji protiv mafijaške organizacije Ndrangeta.

Veruje se da je Ndrageta, koja potiče sa Kalabrije u južnoj Italiji, najmoćnija mreža organizovanog kriminala u svetu i vodeći krijumčar kokaina u Evropi.

Oko 260 ljudi odvedeno je u zatvor, a 70 je stavljeno u kućni pritvor, saopštila je danas italijanska policija.

Osumnjičeni su suočeni s optužbama za mafijaško udruživanje, ubistva, iznude, trgovinu drogom, pranje novca, korupciju i prevaru.

Policijska operacija bila je usmerena protiv više grupa u kalabrijskoj pokrajini Vibo Valentia i otkrila je njihove veze s lokalnim preduzetnicima, državnim službenicima, političarima i policijskim zvaničnicima.

U sklopu operacije, u koju je bilo uključeno više od 25.000 karabinjera, osumnjičenima je zaplenjena imovina u vrednosti 15 miliona evra.

Video: Duhovi mafijaša ne miruju! Da li je ovo snimak duha jedne Kaponeovih žrtava?

(Telegraf.rs/Hina)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima