≫ 

Dokaz koliko je u Australiji vrelo: Čovek uspeo da ispeče meso u automobilu

Juče je bio najtopliji dan u istoriji Australije, čime je srušen rekord postavljen u utorak

  • 2
Meso Australija Printscreen/Facebook/ABC Great Southern

Vanredno stanje proglašeno je u australijskoj državi Novi Južni Vels, zbog straha da će rekordne temperature samo pogoršati požare kojih je trenuto oko 100 u toj australijskoj saveznoj državi.

Juče je bio najtopliji dan u istoriji Australije, čime je srušen rekord postavljen u utorak, a koliko je toplo govori i činjenica da hranu bukvalno možete da spremite u automobilu.

U sredu je zabeležena temperatura od 41,9 stepeni Celzijusovih, dok je pređašnji rekord postavljen 2013. iznosio 40,3 stepena.

U jeku krize i dok zemlji preti najveća suša u poslednjih nekoliko decenija, policija traga za lopovima koji su ukrali 300.000 litara vode.

Koliko je u Australiji vruće pokazuje i činjenica da je jedan muškarac iz Perta uspeo da ispeče svinjsko meso u vrelom automobilu.

Stu Pengeli je ubacio veći komad mesa u svoj automobil i ostavio ga tamo 10 sati.

- Juče sam spremio 1,5 kg svinjetine u starom automobilu. Mesto je stajalo tamo 10 sati na temperaturi od 39 stepeni - napisao je on.

Sve vreme je posmatrao kolika je temperatura u automobilu i naveo je da je već u 7 ujutru bilo 30 stepeni, do 10 sati u automobilu se temperatura popela na 52 stepena, a do 13 sati na čak 81 stepen.

Australijanac je potom uputio poruku svima.

- Ovo je upozorenje. Ako vidite decu ili pse u vrelom automobilu, nemojte da se ustručavate da polomite prozor kako biste ih izvukli. Nije nepristojno uraditi ovo, možete da spasite život - naveo je on.

U Pertu je danima temperatura iznad 35 stepeni. 

Video: Neverovatan snimak spasavanja koale od požara: Žena skinula odeću i krenula u vatru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brba

    19. decembar 2019 | 15:51

    Juce je bio najtopliji dan u istoriji Australiji 41 stepen pa bla bla,bla i na kraju 1966 u Pertu je bilo valjda 54 stepena,ne secam se sta pise....Znam da je u Srbiji je bilo vise od 43 zvanično a nezvanicno i 46,47 C° početkom devedesetih tako da za Australiju ni 60 nije ne moguće....

  • stvarno?

    19. decembar 2019 | 15:52

    zemlja se okrece oko svoje ose. pri tom se okrece oko sunca a zimi se udaljava od sunca zbog eliptichnog kretanja. samim tim je na planeti zimi hladnije . tako su me uchili u shkoli sad meni nije jasno kako to da je u australiji sad toliko vruce. zar se australija nije udaljila od sunca. neko ce reci da je zemlja nagnuta za 8%. ok onda bi evropa trebala da bude sprzena leti s obzirom da se priblizi suncu za nekoliko miliona kilometarra. mozda onaj ludi inije tolko lud kad reche da je zemlja ravna a sunce i nije toliko daleko kako je smatrano. meni samo nije jasno kako je bre moguce?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA