≫ 

Ćerka princeze Jelisavete tvrdi: "Mama je bila u vezi sa Kenedijem, umro je misleći da sam mu ćerka"

Kristina Oksenberg, autorka devet knjiga, u svojim memoarima otkrila je tajne sa svoje A-liste, na kojoj se nalazi porodica Kenedi, filmske zvezde i članovi kraljevskih porodica

  • 36
Jelisaveta Karađorđević, Džon F. Kenedi, Kristina Oksemberg Foto: Wikipedia/U.S. National Archives and Records Administration, Tanjug/Tanja Valič, Telegraf

Kristina Oksenberg (56), ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, rođaka britanske kraljevske porodice i sestra holivudske glumice Katarine Oksenberg, podigla je buru nakon objavljivanja memoara u kojima je otkrila neke pikantne i šokantne detalje iz života njenih roditelja.

Njeni članci izlaze četvrtkom i nedeljom na sadržajnoj platformi Patreon. Tokom proteklih šest meseci otkrivala je tajne sa svoje A-liste, na kojoj se nalaze porodica Kenedi, filmske zvezde i članovi kraljevskih porodica.

Kristina Oksenberg Kristina Oksenberg je otkrila sa kim je njena majka imala aferu Foto: Marko Todorović

Kristina je pisala o braku svoje sestre sa producentom Robertom Evansom, koji je trajao devet dana, a poslednji tekstovi odnose se na Gislejn Maksvel i Džefrija Epstajna, ali i na navodnu aferu afere njene majke princeze Jelisavete sa Džonom F. Kenedijem.

Afera sa Kenedijem

- Mama je princeza iz zemlje koja više ne postoji. Tata je preminuo 2010. godine, bio je Jevrejin iz Bruklina. Radio je u industriji odeće i bio je prvi koji je na masovno tržište doneo odeću za materinstvo, što je bilo veoma pametno - rekla je Kristina za magazin "Town and country" (T&C ).

Kako je rekla, i majka i otac imali su puno afera i bili su veoma nevaljali.

- I mama i tata su se ponašali veoma loše. Moja mama je imala aferu sa Džonom F. Kenedijem dok je bila trudna sa mnom i svi su znali za to. To je bilo veoma javno, a to što je radila bio je prst u oko Hauardu, koji se zezao okolo. Kao princeza uspela je da ga nadmaši i dobije predsednika - dodala je Kristina Oksenberg.

Otkrivanje tajnih dokumenata o ubistvu američkog predsednika Džona Ficdžeralda Kenedija očekuje se danas, ali eksperti smatraju da najverovatnije neće sadržati neka velika otkrića ili zaustaviti teorije zavere o tom zločinu. Kenedi je umro verujući da je Kristina njegova ćerka? Foto: Tanjug/AP

Oksenberg je otkrila još pikantnih detalja, među kojima je i reakcija njenog oca nakon što je saznao za aferu. Kako je rekla, otišao je u Vašington sa pištoljem.

- Predsednik Kenedi je u međuvremenu umro verujući da sam ja njegova ćerka - istakla je ona.

Takođe je rekla Vorenu Bejtiju da je moguće da je i njegova ćerka.

Kristina Oksenberg je, inače, otuđena od svoje majke princeze Jelisavete, kao i od sestre Katarine. Brak njihovih roditelja trajao je samo šest godina. To je bio prvi od tri braka njene majke (koja je takođe bila verena i za Ričarda Bartona 1974. godine, između njegovih brakova sa Elizabet Tejlor) i jedan od pet njenog oca Hauarda Oksenberga.

Princeza Jelisaveta: "Kenedi me je pozvao neposredno pre ubistva"

Princeza Jelisaveta je, upitana da prokomentariše tvrdnje svoje ćerke, za T&C kratko odgovorila da je ponosna na svoju decu i njihova dostignuća.

- Kristina je veoma pametna, dobar pisac i savršena je za marketing. Zna kako da kombinuje maštu sa činjenicama i na taj način promoviše svoj blog i priče - napisala je princeza.

Podsetimo, srpska kneginja Jelisaveta Karađorđević je svojevremeno potvrdila da je bila bliska sa Kenedijem, a onda je otkrila i tajnu koju je dugo čuvala.

- Pre polaska za Dalas, predsednik me je pozvao telefonom, ali ja nisam bila u stanu. Policija je kasnije proveravala pozive iz Bele kuće. Pitali su me ko mi je telefonirao sa tog broja, ali ja sam im iskreno odgovorila da ne znam - rekla je svojevremeno Jelisaveta Karađorđević.

Ona je istakla kako nije sigurna da je to bio poslednji Kenedijev poziv.

Jelisaveta Karađorđević Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ali u policiji su mi rekli da me je tog dana predsednik dva puta zvao iz Bele kuće. Nažalost, tada nisam pričala s njim. Razgovarali smo dan, dva ranije. Rekao mi je kako uopšte ne želi da ide u Teksas. Kenedi je bio inteligentan čovek fascinantne energije i moj prijatelj, ali nikada nismo bili u intimnoj vezi. Upoznali smo se na Floridi, na večeri kod jednog kolekcionara umetničkih dela. Impresionirao me je znanjem, jer sam dotad uglavnom sretala Amerikance koji su mislili da je Jugoslavija glavni grad Čehoslovačke - istakla je ona.

Kneginja ni danas ne zna da li je Kenedi bio toliko dobar poznavalac istorije, jer se tokom večeri detaljno raspitivao o njenom ocu ili je pogledao spisak zvanica, pa se pripremio za razgovor s njom. U svakom slučaju, imponovalo joj je to što čovek poput Džona zna toliko o njenoj zemlji i porodici.

Posle tog susreta, njihovo druženje postalo je intenzivnije. Prisustvovala je situacijama čak i kad je Kenedi morao da prekine večeru kako bi doneo neku veoma važnu državnu odluku.

Na spisku njenih prijatelja bili su i Endi Vorhol, Frenk Sinatra, Ričard Nikson, Ričard Barton, Karolina Erera…

Posle braka sa Oksenbergom, kneginja se udala za engleskog političara, nekadašnjeg poslanika Evropskog parlamenta i istoričara Nila Balfura, s kojim ima sina Nikolasa.

Ali, ni s njim nije dugo ostala. Iako su je celog života muškarci opsedali, ona je sve vreme imala samo jednu opsesiju - maštala je da se vrati u zemlju iz koje je 1941. otišla. U tome joj je pomogao njen treći suprug, premijer Perua Manuel Ulo, koji ipak nije uspeo da zadrži srpsku kneginju kraj sebe.

(A. M. / Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža♤

    20. decembar 2019 | 12:27

    Dokle će ovi Karađorđevići da nas brukaju po svetu?!

  • FANTOM

    20. decembar 2019 | 12:34

    E kad je umirao u Dalasu poslednje reči su mu bile upućene ka Džeki: " čuvajte mi moju ćerku od Jelisavetu bem li ga kako se vabi".

  • Anonimous

    20. decembar 2019 | 13:02

    Cime se sve ljudi sluze, kako bi dospeli bar na kratko u centar paznje. Zalosno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA