• 0

Uhvaćena krimi grupa koja rastura steroide po celom svetu: Zarađuju od "lečenja" nuspojava

Njihovi "lekovi" zloupotrebljavani za poboljšanje atletskih performansi

  • 0

U združenoj akciji policija nekoliko evropskih zemalja uhapšeno je 10 članova kriminalne grupe odgovorne za proizvodnju i promet ilegalnih steroida širom sveta.

Istraga odeljenja finansijske policije grčke policije, Centralne kancelarije za borbu protiv kriminala protiv životne sredine i javnog zdravlja (OCLAESP) i Francuske carine, uz podršku stručnjaka iz Evropola, rezultirala je 16. decembra hapšenjem devet lica u Grčkoj i jedne u Francuskoj, pripadnika organizovane kriminalne grupe odgovorne za proizvodnju i promet ilegalnih anaboličkih materija i lekova širom sveta, navodi se u saopštenju Evropola.

Ova organizovana kriminalna grupa delovala je u nekoliko zemalja i imala je detaljno razrađenu unutrašnju strukturu.

Oni su proizvodili, skladištili i preprodavali ilegalne anaboličke materije kako bi poboljšali atletske performanse na takmičenjima. Steroidi nisu bili bez nuspojava i kriminalna banda je profitirala i od njihvog uklanjanja: krijumčarenjem i ilegalnom trgovinom farmaceutskim supstancama za ublažavanje nuspojava anaboličkih steroida.

Istraga je otkrila da je ova zločinačka banda bila upletena u ilegalne aktivnosti ne samo u Grčkoj već i u Bugarskoj, Češkoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, kao i u Kanadi, Kini, Indiji, Turskoj i SAD. Banda je koristila kurirske kompanije za promet ilegalnih steroida i zloubpotrebljavala finansijske institucije za plaćanje u kripto valutama.

Policajci su zaplenili i do 500.000 komada anaboličkih materija i drugih ilegalnih lekova za erektilnu disfunkciju, pored sirovina za proizvodnju anaboličkih supstanci, ambalaže, preko 10.500 evra, 16 mobilnih telefona, šest računara i raznih digitalnih datoteka i dokumenata.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima