• 0

Uhvaćena krimi grupa koja rastura steroide po celom svetu: Zarađuju od "lečenja" nuspojava

Njihovi "lekovi" zloupotrebljavani za poboljšanje atletskih performansi

  • 0
Hapšenje lisice, europol, evropol

Foto: Pixabay, Wikipedia

U združenoj akciji policija nekoliko evropskih zemalja uhapšeno je 10 članova kriminalne grupe odgovorne za proizvodnju i promet ilegalnih steroida širom sveta.

Istraga odeljenja finansijske policije grčke policije, Centralne kancelarije za borbu protiv kriminala protiv životne sredine i javnog zdravlja (OCLAESP) i Francuske carine, uz podršku stručnjaka iz Evropola, rezultirala je 16. decembra hapšenjem devet lica u Grčkoj i jedne u Francuskoj, pripadnika organizovane kriminalne grupe odgovorne za proizvodnju i promet ilegalnih anaboličkih materija i lekova širom sveta, navodi se u saopštenju Evropola.

Ova organizovana kriminalna grupa delovala je u nekoliko zemalja i imala je detaljno razrađenu unutrašnju strukturu.

Oni su proizvodili, skladištili i preprodavali ilegalne anaboličke materije kako bi poboljšali atletske performanse na takmičenjima. Steroidi nisu bili bez nuspojava i kriminalna banda je profitirala i od njihvog uklanjanja: krijumčarenjem i ilegalnom trgovinom farmaceutskim supstancama za ublažavanje nuspojava anaboličkih steroida.

Istraga je otkrila da je ova zločinačka banda bila upletena u ilegalne aktivnosti ne samo u Grčkoj već i u Bugarskoj, Češkoj, Nemačkoj i Velikoj Britaniji, kao i u Kanadi, Kini, Indiji, Turskoj i SAD. Banda je koristila kurirske kompanije za promet ilegalnih steroida i zloubpotrebljavala finansijske institucije za plaćanje u kripto valutama.

Policajci su zaplenili i do 500.000 komada anaboličkih materija i drugih ilegalnih lekova za erektilnu disfunkciju, pored sirovina za proizvodnju anaboličkih supstanci, ambalaže, preko 10.500 evra, 16 mobilnih telefona, šest računara i raznih digitalnih datoteka i dokumenata.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima