≫ 

Elsa odnela najmanje 8 života u Španiji i Portugaliji: Tokom noći oluja postaje još jača

Oluju Elsu je pratila druga oluja, Fabijen

  • 0

Oluja koja je zahvatila Španiju i Portugaliju odnela je najmanje 8 života, oštetila brojne zgrade, presekla dalekovode i primorala vlasti da zatvore puteve, saopštili su danas zvaničnici dve zemlje.

Oluja Elsa pogodila je Iberijsko poluostrvo u sredu i pojačala se u četvrtak popodne, donoseći jake kiše.

Elsu je pratila druga oluja Fabijen, prenosi Rojters.

U četvrtak je jedan muškarac stradao blizu Lisabona, pošto je drvo palo na njegov kamion, a drugi čovek je poginuo na severu te zemlje kada se njegova kuća srušila, saopštili su zvaničnici.

Na severu Španije jedna je osoba poginula u klizištu u Asturiji, druga je stradala u Galiciji kada se na nju srušio kameni zid, dok je treća osoba nestala u poplavama u Kastilji.

U Andaluziji je nastradao jedan surfer, dok se drugi muškarac utopio u Granadi pokušavajući da pređe nabujalu reku kolima, a u Madridu je poginula žena na koju je usled jakog vetra pao deo zida u centru grada.

Španske vlasti su navele da će Elsa verovatno nastaviti svoj put ka centralnoj i južnoj Španiji, gde će se spojiti sa olujom Fabijen i doneti vetrove brzine do 140 km na sat i talase visoke i do 9 metara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA