Uber zabranjen u Nemačkoj: Nema više zakazivanja vožnje preko mobilne aplikacije

Stali na put američkoj firmi koja posluje u sedam gradova Nemačke; prethodno, Uber izgubio dozvolu za rad u Londonu

  • 3

Nemački sud zabranio je rad američkoj kompaniji Uber koja se bavi zakazivanjem vožnji preko mobilne aplikacije, sugerišući da ta kompanija ne poseduje potrebne dozvole za prevoz putnika u nemačkim gradovima.

Kompanija Uber u Nemačkoj posluje sedam gradova, uključujuci Frankfurt, Berlin i Minhen i radi isključivo sa firmama za iznajmljivanje automobila sa licenciranim vozačima.

Biznis insajder napominje da je odluka nemačkog suda novi korak unazad za Uber, pošto je kompanija u novembru izgubila dozvolu za rad u Londonu.

Gradski čelnici odluku su obrazložili time da je Uber svoje putnike dovodio u opasnost. Na odluku nemačkog suda koja je odmah stupila na snagu, Uber ima pravo žalbe, preneo je RTS.

- Procenićemo presudu i odrediti dalje korake kako bismo nadalje obebedili pružanje naših usluga - rekao je portparol Ubera.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    21. decembar 2019 | 05:19

    Mi se ono kao prilagođavamo evropskoj uniji, zar ne? Nemačka nam je idol u uređenosti, zar ne? Zači i mi ukidamo KARGO, zar ne?

  • Hd

    20. decembar 2019 | 19:56

    Kako da ne. ✌😁

  • DRagutin

    20. decembar 2019 | 22:05

    Kako? Pa zar vi ne ucenjujete sve Evropske države da mora biti slobodno tržište za sve!? Jer je to u demokratskom duhu...! A šta je sada ovo naši "dragi" Nemci?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA