Tramp poslao kratko pismo Putinu: "Spremni smo da se angažujemo"

Pismo se odnosi na Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) koji su SAD napustile

  • 2

Američki predsednik Donald Tramp poslao je kratko pismo ruskom kolegi Vladimiru Putinu o Sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF), rekao je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

- Tramp je poslao kratko pismo u kojem kaže da su oni spremni da nastave da se angažuju na pronalaženju načina za prevazilaženje problema u našim odnosima - rekao je Lavrov u televizijskom gostovanju, a prenela agencija Interfaks.

To pismo bilo je odgovor na Putinovu ponudu da se uvede moratorijum na razvoj raketa zabranjenih sporazumu o nuklearnim snagama srednjeg dometa, dodao je on, prenosi Rojters.

SAD su formalno napustile sporazum INF sa Rusijom u avgustu tvrdeći da Moskva krši sporazum i da je već razmestila zabranjen tip raketa, što Kremlj negira.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tara

    22. decembar 2019 | 19:05

    Nece se Rusi dati prevariti.

  • Brana

    22. decembar 2019 | 19:45

    Pa ko vam brani da se angazujete?!Vi ste sami i napustili program koji je bio obaveza da se angazujete a sad nesto kao mudrujete.Ne mogu da shvatim da li ovi ameri stvarnk misle da je ceo svet glup ili su oni tolimo glupi da misle da je to sto pricaju normalno?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA