Sve su pripremali za Putinov zaron i onda pronašli minsko polje

Nemačke mine su uz pomoć robotizovane podvodne tehnike uništene na licu mesta

  • 0
Vladimir Putin, podmornica, mornarica, u vodi Foto: Tanjug/AP

Marinci Baltičke flote su, uoči posete ruskog predsednika Vladimira Putina ostrvu Gogland ovog leta, pronašli i eliminisali minsko polje iz vremena Drugog svetskog rata, rekao je komandant Baltičke flote admiral Aleksandar Nosatov.

On je to rekao za list "Crvena zvezda" i dodao da su demineri na samom ostrvu otkrili i neutralisali dve desetine jedinica municije iz vremena rata, dok je na morskom dnu posada minolovca "Aleksandar Obuhov" otkrila celo minsko polje nemačkih mina, koje je uz pomoć robotizovane podvodne tehnike uništeno na licu mesta, prenosi portal Sputnjik.

Vladimir Putin, podmornica, mornarica, u vodi Putin pogledao kolekciju predmeta koje su arheolozi pronašli na brodu koji je potonuo u 19. veku Foto: Tanjug/AP

Kako je rekao, Putin je pogledao kolekciju predmeta koje su arheolozi pronašli na brodu koji je potonuo u 19. veku u severoistočnom delu ostrva i spustio se u batiskafu na dno mora, gde je potonula podmornica Šča-308 "Sjomga".

(Telegeraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA