• 0

Veneciju pogodio novi talas poplava: Grad se još nije oporavio od onih u novembru

Jutros je nivo voda dostigao 1,44 metra

  • 0

Veneciju, koja se još oporavlja od novembarske poplave koja je napravila veliku materijalnu štetu, pogodio je novi talas poplava.

Grad se oporavlja od novembarske poplave koja je sa 1,87 metara bila najveća za 50 godina, dok je jutros dostigla 1,44 metra, što je niže od očekivanog nivoa od 1,50 metara.

Venecija, poplava

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnik je rekao da se ukupna šteta na kućama, prodavnicama i istorijskim spomenicima procenjuje na oko milijardu evra.

Direktor fondacije za zaštitu objekata kulture "Venišan heritidž" (Venetian Heritage), iz mreže organizacije UNESKO, Toto Bergamo Rosi, rekao je da za 50 godina koliko živi u Veneciji, nije nikada video nešto slično.

Venecija, poplava

Foto: Tanjug/AP

- Posledice traju već više od mesec dana, ovo je dugotrajna vanredna situacija - rekao je on.

Venecija, poplava

Foto: Tanjug/AP

Venecijanski hotelijeri su objavili da od poplave u novembru naglo raste broj otkazanih rezervacija i pozvali lokalne vlasti da objavljuju tačne informacije o stanju u Veneciji gde su poslovanje i druge aktivnosti ponovo pokrenute odmah posle izuzetno obilne poplave.

Video: Stravične poplave zahvatile Veneciju

(Telegraf.rs/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima